Ska jag använda "Skytte-stilen" när jag skriver?

RELATIONER
Krönikör: Belinda Olsson, 26, är journalist och chefredaktör för sourze.se

Så här skulle mina krönikor se ut om Göran Skytte var min chef. Ni kan gå in och rösta på aftonbladet.se när ni har läst den, rösta om vilken stil ni tycker passar mig bäst. Den "tuffa" (Belinda-stilen) eller den "mjuka" och "kvinnliga" (Skytte-stilen).

Nu börjar jag (Skytte-stilen):

Jag satt på bussen i dag och knypplade lite. Medan jag gjorde det så tillbad jag 68-rörelsens feminister, bad dem om stöd att på ett humant sätt bemöta icke-feminister. För jag vill inte skrämma i väg någon.

I synnerhet inte medelålders män som jag känner att jag har så mycket att lära av. Jag tycker ju att det är lite orättvist i samhället. Typ att kvinnor inte har lika lön och så. Samtidigt uppskattas ju inte kvinnliga värden så mycket och jag vill ju vara KVINNA. Jag vill inte behöva ändra på mina kvinnliga egenskaper för att passa in. Jag gillar män väldigt mycket, ingen får någonsin missuppfatta det för då dör jag. Jag vill inte bråka. Kan vi inte bara viska lite till varandra, viska varandras perspektiv och se om det finns någon gyllene medelväg? Kanske kan vi starta en ny kvinnorörelse där de visa medelålders männen, som står så fullt och fast på oss unga feministers sida, kan dela med sig av kampknep. Jag tycker, förlåt, föreslår menar jag, att vi bjuder in drottning Silvia och Anna Maria Corazza att föreläsa om "kvinnliga värden och resurser". Tänk, om vi kunde bygga broar. Långa böljande broar som lyser i solnedgången. För jag tror på att våra olikheter kan bli det som förenar oss.

(Belinda-stilen):

Vad har hänt med alla medelålders män som skriver krönikor. Har det slagit slint i hela huvudet? De sitter ju på makten, de får ju utrymme som "fittstimsmaffian" bara kan drömma om. Nä, jag skiter i det här mediakriget och går hem.