Därför tänder du

Formen på din partner avslöjar vem du är, enligt ny forskning

1 av 2 | Foto: AP
Tom Cruise med sin nya tjej Penelope Cruz.
RELATIONER

Har du undrat varför du alltid faller för muskelknuttar?

Svar: du är en partybrud.

Ny forskning visar att din partners kropp avslöjar vem du är, och varför du tänder. Tidningen The Sun har sammanställt senaste rönen som visar varför din partner gillar dig – och varför du gillar honom.

Kvinna – läs det här:

Du gillar: långa män.

Innebörd: Du är en sexatlet.

Fakta: Män som är längre än genomsnittet har högre halter av testosteron och ett större libido, enligt en undersökning från universitetet i Northumbria.

Du behöver: Kvinnor som kräver mycket uppmärksamhet, sexuellt och känslomässigt, dras till den här typen av män.

Du gillar: stora magar.

Innebörd: Du vill bli accepterad för den du är.

Fakta: ”Män som lyfter skrot hela dagarna är troligen mer intresserade av sina egna kroppar än av en fungerande relation”, säger Andrew Stanway, läkare med inriktning på psykologi och sexualitet.

Du behöver: Kvinnan som attraheras av mulliga män söker en generös partner som ger förhållandet 100 procents uppmärksamhet.

Du gillar: långa ben.

Innebörd: Du vill pyssla om honom.

Fakta: Psykologer tror att modersinstinkten hos kvinnor som dras till långbenta män är mycket stark. Det kan bero på att långa ben påminner dem om pojkar i tonåren.

Du behöver: En man som är beroende av dig.

Du gillar: stora muskler.

Innebörd: Du är en partypingla.

Fakta: Kvinnor som dras till atleter är troligen mycket sociala och aktiva och dras till män som kan hålla samma tempo, enligt Susan Marchant-Haycox, läkare och expert i fysisk attraktion.

Du behöver: En festprisse som håller sig vaken lika länge som du.

”Män som gillar små bröst är självständiga”

Han gillar: långa kvinnor.

Innebörd: Han är en girig skrytmåns.

Fakta: ”Män, Tom Cruise till exempel, som gillar långa kvinnor är ofta exhibitionister med drag av besatthet och tvångsartat beteende”, säger Susan Marchant-Haycox. De är karriärister och vill ha det bästa och största av allt – högre löner, större bilar och – långa kvinnor.

Han gillar: små bröst.

Innebörd: Han klarar att stryka sina egna skjortor.

Fakta: En amerikansk undersökning har påvisat att män som föredrar en liten byst är mer självständiga än de som väljer en välutrustad kvinna.

Han gillar: stora bröst.

Innebörd: Han är högljudd.

Fakta: Susan Marchant-Haycox: ”Män som vill ha en storbystig partner är sociala och har gott självförtroende”. Utan självförtroende skulle de antagligen känna sig hotade av så starka tecken på kvinnlig sexualitet.

Han gillar: kurviga kvinnor.

Innebörd: Han vill ha barn.

Fakta: Universitetet i Texas har kommit fram till att män omedvetet räknar ut kvinnans midje- och höftmått. Så länge höftens mått är 20 till 30 centimeter större än midjan mått, attraheras han av kvinnan. Timglasfiguren indikerar höga halter av östrogen, och män som vill ha kvinnor med smala höfter vill undermedvetet ha en ung kvinna, frisk och fertil, men ännu inte gravid så att han kan så sina egna frön.

Han gillar: kvinnor med samma proportioner som han själv.

Innebörd: Han är primitiv.

Fakta: Enligt GST, genetisk likhetsteori, vill den som söker en partner som ser ut som han själv skydda sina gener. Med andra ord vill han ha en sådan ”ren” avkomma som möjligt.

Hanna Blanksvärd