Nu har jag fått det bekräftat - coola killar dansar inte

RELATIONER
Krönikör: Jonas Leksell, 31, är programledare för Myror i brallan.

Tema: dans. Bör ej läsas av killar 11-18 år.

Jag kommer bara ihåg delar utav mina första discobesök.

Jag kommer ihåg Star Gin i en dåligt urtvättad schampo- flaska, jag kommer ihåg Tina S (suck) och så kommer jag så klart ihåg dansen. Den framtvingade, vedervärdiga dansen.

Jag kommer ihåg hur hela min kropp skrek över att jag till oerhört allmän beskådan skulle röra mej till Frankie Goes To Hollywood och Falco. Att jag på grund av nån outtalad regel var piskad att stå i en ring av killar och försöka vrida mina spinkiga lemmar på ett sätt som skulle få de kvinnliga klasskamraterna att vilja hångla med mej. Funkade det?

Nja, jag vet inte. Men en sak vet jag, och det är att det inte berodde på dansen.

För, och här kommer det, jag har precis fått veta att merparten av mina kvinnliga bekanta placerar dansande killar snart nog på toppen av osexighets-

listan, strax under IT.

Ja, visst är det vidrigt?

Inte för att vi inte kände och fortfarande känner oss obekväma, omanliga och så långt från vårt coolhetsideal man kan komma där under discokulan. Men att efter så lång tid få bekräftat att det är precis så vi sett och ser ut också. Hemskt.

Det finns visst ett undantag. Medelålders färgade killar/ män.

Sammanfattningsvis: Är du inte färgad och medelålders eller njuter av att helt enkelt betraktas som ful - stanna i baren. Dina kompisar kommer att på olika övertygande sätt försöka få dej därifrån, men tro mig, dom är inte dina kompisar.