Så får du hetaste rumpan

RELATIONER

Det är mot rumpan som vårens blickar dras.

Helst i ett par hot pants.

Här är kläderna som ger dig vårens hetaste rumpa.

Många vill ha Jennifer Lopez rumpa.

 Kalla dem minishorts, korts eller just hot pants. De har funnits sedan sena fyrtitalet, då Hollywoodstarlets drog på dem inför sina pr-lanseringar. Jane Russell, Marilyn Monroe och inte minst Esther Williams hade dem på. De korta shorts som avslutas med ett litet centimeterben. Esther Williams baddräkt med just litet ben. De något mer påklädda baddräkterna är tillbaka i år. Hot pants och liten överdel, som kommer att användas både i vått och torrt.

– Det är inget extremt med årets hot pants. De är som 50-talets korta klassiska shorts. Med vårt klimat styr vädret hur många vi kommer att få se på gatorna, förklarar Ingrid Giertz-Mårtensson, vd på Svenska Moderådet.

Men det är inte första gången som bakdelen är i fokus. Denna starka sexsignal har förstås betittats genom åren. Här hemma är det mest Agnetha Fältskogs bakdel som blivit känd. Hon fick 1973 epitetet ”snyggaste häcken i Europa”. Även om hon sa att hon inte gillade utmärkelsen, så visades den rejält upp på scen då och då i hot pants.

Rumpan har accentuerats genom århundradena. Lösrumpor av läder, turnyrer under prydhetens 1800-tal, skulle få rumpan i sväng. Nedhasade stora jeans visade halva rumpan på 90-talet och i dag vill kvinnor pumpa upp sin rumpa operativt – få sin egen Jennifer Lopez-bak.

Lillemor Dahl