Gubbdjävlar och bimbos överröstar verkligheten

RELATIONER
Susanna Popova, 44, är chefredaktör för Moderna Tider

Den här veckan borde "Du är dum i huvet"-debatten mellan bimbos och gubbdjävlar vara över. Själv ledsnade jag för några år sedan när en av bimbofeministerna, den då yngsta tror jag, kallade mig jätteung och dum blondin. Använd ålder, IQ och hårfärg som argument mot en annan kvinna och du är slut som feminist. Det blir i alla fall verkningslöst att klaga på män som använder samma argument.

Det intressanta som kvarstår efter den senaste tidens media-storm är Skyttes påpekande att man visserligen kan säga åt någon att hålla tyst, men att det inte är ett argument. För den som tar sig rätten att sprida sina egna åsikter är det dessutom inte särskilt genomtänkt att försöka få andra att sluta med samma sak. När, eller rättare sagt, om bimbosarna och gubbdjävlarna slutar intressera sig för andras ålder, IQ och hårfärg finns det mycket intressant att fundera över. Som till exempel att alla kommunanställda i Vara nu sticker till Mallorca på en vecka. Det har politikerna bestämt för i Vara vill man halvera sjukskrivningstalen och det gör man bäst på Mallorca. Har politikerna bestämt. Och kallar det "arbetslagsutveckling". Kommunalrådet tycker det är bara kul och det tycker oppositionen också. Ut med 5,8 miljoner kronor av kommuninvånarnas pengar i full politisk enighet och möt kritiken med argumentet "Många kanske aldrig kommer utomlands annars" - det gör de i Vara.

När etablissemang i andra länder sluter sig samman och gör av med medborgarnas pengar kallar svenskar det för korruption. När svenska kommunpolitiker gör samma sak pågår en "feministdebatt" som överröstar allt.

Det verkar säkert svårt men gör ett försök att släppa könsfixeringen. Det finns något där ute också. Vi andra brukar kalla det verklighet.