Susanne fick jobb i sjunde månaden

Företaget: Hon är värd att vänta på

RELATIONER

Det finns företag som går mot strömmen. Susanne Wedin Schildt, 38, anställdes mot alla odds. Hon var gravid i sjunde månaden när hon fick jobbet.

Foto: Rikard Laving
Susanne Wedin Schildt gick med magen i vädret på anställningsintervju. Hon tror att en av anledningarna till att hon fick jobbet är hennes vana att ställa krav.

Kompetensen avgjorde, säger företaget. Vana vid ledarskap och att ställa krav, tror Susanne själv.

Med magen i vädret gick hon på anställningsintervju. Transportföretaget DHL visste inte om Susannes graviditet när hon kom dit. Men det var inget hinder. Hon är förvånad över att företaget mötte henne med en sådan öppenhet.

- Om jag hade presenterat min graviditet som ett problem så hade troligen också rekryterarna sett det så. Men nu gick jag in med en självkänsla som gjorde att de såg min kompetens och inget annat.

När Susanne ville ha barnvakt istället för bilförmån gick det

också bra.

Rädslan för att bli bortvald finns hos många kvinnor och att kombinera karriär och barn upplevs svårt.

- I början på 80-talet när jag sökte jobb på bank fick jag frågan om civilstånd och om planer på att skaffa barn. Det tycker jag är ren integritetskränkning. Det är som att fråga om man lever ihop med en man eller en kvinna. Det har de inte med att göra. Inställningen har ändrats på många nivåer i samhället i dag.

För två veckor sedan födde Susanne Sebastian. Nu är hon mammaledig, men inte mer än i sex månader. Företaget DHL har erbjudit henne möjligheten att jobba hemifrån, men det vill hon inte.

- Det är viktigt att ta vara på sin mammaledighet. Att få den ro som man behöver. Det är bra att man ges möjligheten. Men det är viktigt att vara medveten om att det kan vara svårt att sätta gränser och att vara klar över vilka förväntningar som finns, risken finns annars att man gör för mycket.

Hans Östlund, personalchef på DHL, berättar att Susanne hade en unik kompetens och att det är värt att vänta på henne. Men han säger samtidigt att när det handlar om lägre befattningar så kan en gravid kvinna komma tvåa vid rekrytering.

- När man anställer behöver man ju någon ganska snabbt och då kan en graviditet bli ett hinder.

Han berättar att genomsnittsåldern är nitton år på DHL så de är vana vid graviditetsledigheter. Könsfördelningen är hälften kvinnor, hälften män. Men företaget är fortfarande dåliga på att ha kvinnor i seniora ställningar, säger han.

Att arbeta och inte se barnen på hela dagen känns dubbelt berättar Susanne. Hon har funderat på idén om företagsdagis som hon tror skulle underlätta, framförallt för att minska det dåliga samvetet som kvinnor ofta får.

- Men, tillägger hon, risken finns kanske att man jobbar mer istället.

FAKTA/Aftonbladet Kvinnas kampanj

Ulrika Nandra