Tror stockholmare att blinkers drar bensin?

RELATIONER
Krönikör: Hans Chrunak, 51, är svenska simförbundets sportchef.

Livet leker, vårsolen värmer och man har noll bekymmer.

Det är alltså ett sånt läge, då man kan hänge sig åt frågeställnigar som har absolut inget värde alls.

Då jag befunnit mig ovanligt mycket i bil den senaste tiden har det självklart uppstått lägen där jag har kunnat hänga upp mig på - ingenting.

Är det sant att stockholmare tror att blinkers drar bensin?

Så fort man närmar sig huvudstaden slutar den funktionen på bilen att användas.

Å andra sidan, så fungerar den så kallade "blixtlåskörningen" helt suveränt i Stockholm, vilket den inte gör i Skåne. Där handlar det om att på effektivaste sätt tränga ut sina medtrafikanter. Det kan ju vara en tysk eller dansk och "dom ska min själ inte komma här och tro att dom é nå"t", tänker den dryge skåningen.

En observation jag gjort, oavsett var jag befunnit mig i Sverige, gäller omkörningsproblem. Om någon ligger i vänster fil på motorvägen i fel hastighet, med hur lång kö som helst efter sig, så är det i 9 fall av 10 en yngre kvinna.

Min slutsats blev, ung kvinna och spegel, är triggat med läppstift, borste. Spegel och ratt har ingen triggereffekt.

Under mitt bilande pågick VM i ishockey.

Underhållande.

Jag undrade dock storörat över repriserna.

Repris i tv är ju okej. Då kan man se målen från olika vinklar, uppfatta delikatesser ögat inte hann med live, och så vidare.

Men repriser i radio?

Jag hörde Sveriges avgörande "bronsmål" tre gånger, men jag uppfattade inga ny vinklar eller andra väsentligheter från livesändningen.

Blir nästa radiogrepp att köra repriserna i slow-motion? Så som det kan bli, när man kör bil, mår bra och kan ägna stor uppmärksamhet åt helt oväsentliga ting.

ARTIKELN HANDLAR OM