"Män vill se rött"

Ny undersökning visar att han styr hennes val av trosor

Foto: BÖRJE THURESSON
Svenska kvinnor tror att män vill se dem i röda underkläder.
RELATIONER

Två av tre kvinnor i Sverige tror att partnerns smak styr trosvalet. Och två av fem tror att männen vill se rött.

Det visar en enkät om underkläder, samtidigt som ett svart trosskydd lanseras.

Svarta underkläder får svenska kvinnor att känna sig sexigare och mer attraktiva.

Det visar en Temoundersökning som jämför 1 800 kvinnors syn på underkläder i nio olika länder. Enligt undersökningen är de svenska kvinnornas troslager svartast i Europa.

Och svenskan låter inte bara de svarta trosorna ligga i byrålådan. Hon använder dem också oftare än kvinnorna på kontinenten och i de andra skandinaviska länderna.

Anledningen är att männen vill ha dem. Det är åtminstone vad svenskor tror. Mer än hälften av de 200 svens-ka kvinnorna som deltog i undersökningen uppger att de tror att männen tycker bäst om svarta underbyxor. Nästan en tredjedel av de tillfrågade klär upp sig i dem vid speciellt festliga tillfällen.

Också rött förväntas stå högt i kurs hos det motsatta könet. Två av fem svenska kvinnor tror att männen helst föredrar röda trosor. Stora vita bomullstrosor är däremot något som de tror att männen inte är förtjusta i.

Kvinnorna själva gillar inte att kombinera vita kläder med svarta underkläder eller tvärtom.

Undersökningen är gjord på uppdrag av företaget bakom varumärket Alldays, som tillverkar dambindor och nu lanserar ett svart trosskydd. Vad männen egentligen tycker framgår inte av undersökningen.

FAKTA/Svart till kjol, vitt på gymmet

Svenska kvinnor om de vanligaste trosfärgerna:

Eva-Lotta Eriksson