Sigvard Bernadotte - snarare ett fall för Konsumentverket

RELATIONER
Krönikör: Belinda Olsson, 26, är journalist och chefredaktör för Sourze.se.

Det är liksom skott på öppet mål. Men vi kör ändå:

Sigvard Bernadotte är kränkt. Ett brott mot de mänskliga rättigheterna (negativ särbehandling/diskriminering) har begåtts. Kungen vägrar ge honom hans prinstitel tillbaka. En monarki ur led med tiden slår till igen (Vad är det jag har sagt; vi ska lägga ner dem). Enkät i Aftonbladet i går "Är det rätt av Sigvard att kräva sin prinstitel tillbaka" och Expressen skriver öppet brev till kungen och ber honom ta sitt förnuft till fånga.

Nu skulle jag vilja höra alla dem som gnäller över att unga feminister rotar runt för mycket bland utseendefixering och kroppsideal i stället för att smuggla in sig i Afghanistan och "rädda" kvinnorna där, nu vill jag höra alla dem tala om för Sigvard Bernadotte hur bra han har det och hur lite hans mänskliga rättigheter är kränkta.

På Amnestys hemsida kan man få en överblick av vad människor i världen råkar ut för vad gäller negativ särbehandling och diskriminering.

Jag bläddrar igenom rapport efter rapport av deprimerande läsning. Det är illa ställt med världen. Det är inte många kränkta prinsar jag hittar.

Däremot oändliga fall av kvinnor i olika länder som blivit utsatta för våld och diskriminering på grund av sitt kön. På Filippinerna har till exempel en stor grupp kvinnor blivit misshandlade och våldtagna i polisarresten, och oändliga fall av homosexuella förföljs och torteras på grund av sin sexuella läggning.

Jag kan fortsätta i hundra år.

Lite perspektiv, Sigvard Bernadotte! En gnutta perspektiv tack.

Du får gärna vara arg på kungen. Men kom inte och säg att dina mänskliga rättigheter är kränkta. Kom inte och säg att du är ett fall för Europadomstolen.

Möjligen kan Konsumentverket hjälpa dig. Det kanske finns någon klausul som lyder "falsk varudeklaration för vad livet som prins skulle innebära".