Sorry, killar – tuttar under hakan är sällan på riktigt

Terri Eriksson om vad som är naturligt

RELATIONER
Terri Eriksson, 27, är skribent och partyprinsessa.

Det har hänt igen. En snubbe jag aldrig sett förr har kommit fram till mig på offentlig lokal för att berätta att han föredrar naturliga tjejer. Då vill jag kunna trolla. Rabbla en trollformel som fick kvinnor i lokalen att förvandlas till totalt naturliga och se den naturlighetsälskande snubben tappa hakan.

Handuppräckning - vem kan definiera sig som helt naturlig? Vilka damer känner man som inte rakar armhålorna/ vaxar benen/ tonar håret/ använder smink/ har på sig push-up/ målar naglarna/ permanentfärgar ögonfransarna/ har hål i öronen/ plockar ögonbrynen/ solar solarium? Det är få som gör allt det ovan nämnda, men så gott som alla gör något för att förändra sig och anpassa sig efter rådande ideal för vad som är kvinnligt och snyggt. Så även jag.

Ska man vara riktigt naturlig är det läge att låta bli att klämma finnarna, tvätta håret och använda deo. Men jag anar att det inte är det som efterfrågas när män säger att de gillar naturliga tjejer.

Nej, naturliga tjejer är de som rakar, sminkar och förändrar sig på ett sätt som inte är uppenbart. Att förvandlingen till ”naturlig” mer tidskrävande än att klä ut sig till Nina Hagen är det många som har missat.

Onaturliga tjejer är vi som så övertydligt har köpt oss artificiell snygghet. Ingen kan ens med bästa vilja inbilla sig att en tjej med chockrosa hår och glitterlösögonfransar var född sådan.

Det konstigaste är att de tjejer som inte gör någonting med sitt utseende också brukar hamna i de onaturligas kategori. De mest naturliga är alltså de som ”klär ut sig”; rakar benen, har brun utan sol och tonar håret lite lätt. Och sen säger folk att världen är förutsägbar plats att leva på!

Men fantasivärldar är sällan nyttiga att leva i. Som barn trodde man på tomten. Nu tror vissa att Sandra Bullock är naturlig. De är dags att berätta för killarna att hårlöshet och tuttar som sitter precis under hakan sällan är på riktigt. Sanningen kan kännas trist. Men de kommer över det.