Nanda fick sparken när hon blev gravid

HTF: Allt fler medlemmar blir av med jobbet eller omplaceras när de ska få barn

RELATIONER

Nanda Karlsson, 28, berättade för sin chef att hon var gravid. Tre veckor senare blev hon uppsagd från sitt arbete som butikschef på grund av bristande intresse för tjänsten.

- Men det verkliga skälet var att jag var med barn, säger hon.

Foto: Kalle Assbring
Nanda Karlsson fick sparken när hon var gravid. Ett problem som angår alla tycker hon. – Om ingen vågar föda barn, vem ska då arbeta i framtiden?

Nanda Karlsson fick två glädjebesked på samma gång tidigt i våras. Det ena var att hon fått den sökta tjänsten som butikschef på ett större företag och det andra att hon var med barn.

- Jag valde att berätta för personalchefen om graviditeten för att det inte skulle uppstå någon förtroendekris. Han sa att det inte var några problem.

Men Nandas närmaste chef blev istället besviken när han fick vetskap om graviditeten. Redan efter tre veckors provanställning avskedades Nanda.

- Jag blev helt chockad och trodde inte att det var sant. När jag frågade efter anledningen sa han att jag inte hade visat tillräckligt intresse för mitt jobb. Men hur hade han hunnit se det? Jag var ju inte ens klar med introduktionen, säger hon.

Nanda Karlsson är övertygad om att det verkliga skälet är hennes graviditet. Det finns inget annat som tyder på att det inte är så menar hon. Företaget hade krävt referenser för två år tillbaka och Nanda var väl kvalificerad för tjänsten. Efter avskedandet tog hon kontakt med jämställdhetsombudsmannen (Jämo). De hänvisade henne till tjänstemannaförbundet HTF där man håller på att utreda fallet.

Vad kan HTF göra?

- Vi försöker förhandla fram en lösning i sådana här fall. Men även om HTF kan få arbetsgivaren att backa kanske personen känner sig kränkt och inte vill eller orkar vara kvar på arbetsplatsen, säger Roger Andersson, ombudsman på HTF.

Är det vanligt med avsked när man är gravid eller föräldraledig?

- Vi ser en ökning bland våra medlemmar. Att bli av med jobbet tillhör extremfallen, det är vanligare med omplaceringar.

Arbetsgivaren har lagstiftningen på sin sida och kan avskeda folk med hjälp av undantagsregeln. Både Roger Andersson och Nanda Karlsson tycker att lagen måste ses över och ges ett tydligare skydd för föräldralediga. De är också övertygade om att det här är ett stort problem där mörkertalet är stort.

- Anställda vågar knappt tala om att de är gravida. Den ständiga frågan är hur och när det är lämpligast att berätta för chefen. Och det är inte säkrare för att man har en fast tjänst, arbetsgivaren hittar kryphål ändå, säger Nanda.

FAKTA/Aftonbladets kampanj

Katarina Lagerwall