Magdalena kan inte sluta jaga kändisar

Sen 1992 har hon blivit fotograferad med flera hundra stjärnor

1 av 5 | Foto: THOR LINDGREN
Magdalena Nilsson i rummet där hon har satt upp mer än 200 inramade fotografier på sig själv tillsammans med olika kändisar. Hon har åtminstone femtio bilder till som hon inte har hunnit sätta upp.
RELATIONER

Magdalena Nilsson, kändisjägare.

Så står det i telefonkatalogen.

Väggarna hemma hos Magdalena är fyllda av fotografier av henne tillsammans med skådisar och artister.

– Egentligen borde jag sluta jaga kändisar, men jag kommer inte ur det, säger hon och skrattar.

Sin titel i telefonkatalogen ser hon mest som en kul grej och berättar att hon gillar att vara lite annorlunda. Det har blivit både en hobby och ett nöje för Magdalena att träffa kändisar efter en konsert eller något annat framträdande. Hon visar det första fotot från 1992 där hon syns tillsammans med Lasse Åberg:

– Han var i stan och hade en konstutställning då jag fick idén att bli fotograferad tillsammans med honom. På den vägen är det, berättar Magdalena.

Hallen och vardagsrummet i hennes lägenhet i centrala Umeå är täckta med kändisbilder. Niklas Strömstedt, Anders Lundin, Gyllene Tider och många, många fler pryder väggarna.

De flesta av bilderna är tagna under evenemang i Umeå men det finns också många från Aftonbladets Rockbjörnengala. Där har Magdalena varit de fem senaste åren.

– Galan är årets höjdpunkt för mig! Det är en utmaning att få ett vip-kort till festen efteråt och då måste man ha kontakter. Nu har jag det, säger hon med ett leende.

Bland hennes favoriter märks sångaren Tommy Nilsson, skådespelaren Bengt Dahlkvist, sångaren Håkan Hellström och programledaren Martin Björk. Och så rockgruppen Toto förstås:

– Jag var den ende som fick träffa gruppen efter deras spelning här i Umeå 1996. Killarna var jättegulliga mot mig och tog verkligen hand om mig. De gav mig också ett telefonnummer som jag kunde ringa närhelst jag behövde fribiljetter, berättar Magdalena.

Hon är 26 år och CP-skadad sedan födseln. Det är hennes personliga assistenter som också sköter om fotograferandet. Magdalena erkänner att hennes handikapp kan vara en fördel för hennes hobby:

– Eftersom jag sitter i rullstol ibland upplevs jag inte som alltför påträngande. Och jag brukar inte heller slänga mig om halsen på dom och krama dom! Jag tror att dom tar sig tid med mig för att jag är mig själv. Kändisar är ju bara vanliga människor, menar hon.

Under årens lopp har Magdalena också samlat på sig många adresser och telefonnummer.

– Det är inte så svårt att få dom att lämna ut sina uppgifter. Jag har en uppfattning att folk litar på mig eftersom jag är handikappad! säger hon med ett skratt.

– Men jag skulle aldrig lämna dom vidare heller, tillägger Magdalena.

Via e-post och telefon håller hon kontakt med flera kända personer. Hon älskar att skriva och säger att hon gör det nästan jämt.

– Mitt drömyrke är musikjournalist, avslöjar hon.

Magdalena är också aktiv inom handikapprörelsen och åker ner till Stockholm på möten regelbundet. Då passar hon ibland på att träffa vänner.

– Det händer att kändisar jag aldrig träffat kommer fram till mig och hälsar. Jag är nog mer känd i Stockholm än vad jag är här i Umeå, säger hon och ler.

FAKTA/Fyra tips

Pia Bäckström ([email protected])