Kändisar som klär av sig förstör för alla kvinnor

RELATIONER
krönikör Jessica Ritzén, 30, är journalist på Aftonbladets samhällsredaktion.

Jävla plithora!

Hon hann inte undan. Kände bara smärtan när stolen smällde i ryggen.

Först blev hon ursinnig. Långt senare, i takt med blåmärket, kom rädslan.

Pia är 26 och jobbar på sluten anstalt. Den tuffa, reko tjejen. Började jobba med ungdomar på glid och kände att hon gjorde skillnad. De lyssnade och tog

intryck, hon blev en syrra.

Hon gick vidare till kriminalvården. Arbetet blev tyngre men hon hade något att ge. Till för ett halvår sedan.

Den nya generationens interner fyllde anstalten. Unga killar som växt upp i utkanten av välfärdssamhället med en rad grova våldsbrott i bagaget.

Pia som vant sig vid att kallas plitjävel fick nu heta plithora.

Grabbarna tillhör horagenerationen. De har lekt på skolgårdar där tjejerna kallas luder. Gängkillar som snackar respekt men själva saknar respekt för allt. De hatar samhället som svikit, föräldrar som tappat taget och tjejer med ljust hår.

I cellerna hänger bilder av nakna, blonda tjejer. Pernilla Wahlgren och systrarna Graaf har tagit av sig för pengar. I går var det Amelia Adamos tur. Kändisarna tycker att bilderna är vackra och är stolta över sina kroppar. Internerna är också nöjda - de får något att runka till.

Men Pia börjar tvivla på sitt yrkesval. Hon vill förändra - inte bara låsa in och låsa upp. Fast i grabbarnas ögon är och förblir hon en hora.

Utvikningsbrudarna vill vara sexobjekt och tycker feminism är larvigt. Deras och andra antifeministers aningslöshet drabbar alla kvinnor som slåss för att slippa vara objekt.

När ska ni ta er del av ansvaret för växande kvinnoförakt bland yngre män? När ska ni fatta att bilderna bidrar till en skev och föraktfull människosyn?

I dag kallas unga tjejer horor och får stolar i ryggen.

ARTIKELN HANDLAR OM