Kär på jobbet – härligt eller förfärligt

RELATIONER

Vissa skulle inte drömma om att bli tillsammans med en arbetskamrat. Andra tycker att det är världens bästa ställe för flirt. Oavsett inställning träffar de flesta svenskar sin partner på jobbet.

Möt tre par som vet hur det är att jobba med den man älskar.

Foto: Mats Fogeman
Kärlek på jobbet kan börja med en oskyldig dataflirt.

 N i har slitit tillsammans i veckor med ett gemensamt projekt. Arbetstiden har sträckts ut till att inrymma många luncher och en och annan middag. Och plötsligt står det klart för båda. Ni är förälskade i varandra.

Men är det OK?

Vad säger chefen?

Vad säger arbetskamraterna?

Har ni tur jobbar ni på ett företag som har en tillåtande inställning vare sig man låter er fortsätta jobba tillsammans eller flyttar på er.

Har ni otur får ni sparken.

Inställningen hos olika företag varierar stort. På Jan Stenbecks MTG ska man se upp. Där säger policyn att de arbetskamrater som inleder en kärleksrelation med varandra får sparken.

På Telia däremot har man ingen bestämd hållning utan litar på förnuftet.

Men det är inte bara företagets inställning som spelar roll. Vad tycker arbetskamraterna om att en av dem blivit tillsammans med chefen? Det kan ju innebära att den arbetskamraten inte längre är att lita på. All kritik mot chefen kan ju rapporteras direkt på sängkanten redan samma kväll.

Det kan också bli stökigt om förhållandet tar slut. En hel avdelning hamnar i frostbältet som omger det tidigare kärleksparet. Det kan till och med leda till att arbetskamraterna måste ta ställning för den ena eller den andra.

Men samtidigt ligger lyckan och lurar, så även om varningsklockorna skräller aldrig så högt så kan det vara värt det.

Så hanterar storföretagen kärlek på jobb

Malin Norman

ARTIKELN HANDLAR OM