Så blir jobbet ditt

RELATIONER

Vill du ha jobbet? Känn efter om du vill ha jobbet. Strunta i att de efterlyser en viss ålder. De flesta anställare lystrar till ett genuint intresse.

Ring! Presentera dig, försäkra dig om att du talar med rätt person. Be om mer information. Säg att de snart kommer att få din ansökan.

Skriv! Ansökan ska innehålla två delar, presentationsbrev och meritförteckning. Brevet ska ge en god beskrivning av dig själv och dina erfarenheter i förhållande till jobbet du söker. Säg inte bara att du är bra på något utan också varför du är det.

Var tydlig. Det ska vara tydligt disponerat och snyggt uppställt. Glöm inte din adress och ditt telefonnummer. E-postadress imponerar.

Meritförteckningen ska vara klart uppställd. Under varje punkt kan du mycket kort beskriva dina arbetsuppgifter och vad du lärde dig. På så sätt får anställaren en bild av din personliga utveckling.

Testa på vänner. Låt några vettiga vänner läsa igenom brevet, för att bekräfta att du lyckats beskriva dig själv. När de tycker att det visar vem du är, så kan du lugnt skicka iväg det. Dina chanser att få jobbet är maximala.

. Känn dig nöjd. Du har gett en positiv och sann bild av dig själv. Mer kan du inte göra.

Vänta på svar. Gläd dig om du blir kallad på intervju. Deppa inte ihop om du inte blir det. Men gå gärna igenom din ansökan och fundera på om den kan förbättras.

Ring igen. Dra dig inte för att ringa och fråga om du undrar varför du inte fick jobbet. Du visar anställaren att du är en orädd och vetgirig person och du kommer att bli ihågkommen.

ARTIKELN HANDLAR OM