Haja tjejer, toaletten är ett manligt lärosäte

RELATIONER
Krönikör: Dan Panas, 32, är journalist på Aftonbladet.

Varje dag döms tusentals svenska män ut som primitiva onanister av kvinnor i sin omedelbara närhet.

Se där, ett stort samhällsproblem att brotta ned.

Det mest upprörande med dessa flitigt tänkta - men oftast outtalade - anklagelser är att de i åtminstone 90 procent av fallen är grundlösa och bygger på sällsynt otjusiga fördomar om det motsatta könet.

Vi talar alltså om fenomenet att killar sitter längre på dass än kvinnor.

Varje gång en man tar med sig en tidning in på muggen börjar kvinnor tänka saker. Saker som har med vertikal förflyttning av femfingrig kroppsdel som omsluter manlig kroppsdel i underlivstrakten.

Naturligtvis har de helt fel.

Vad kvinnor har svårt att förstå är att toaletten bokstavligt talat är ett manligt lärosäte - ett universitet i miniatyr. För alla inser vi förstås att varje tömning naturligtvis omedelbart bör följas av en påfyllning i form av nya spännande insikter.

Många män lider i det tysta av att detta behov inte respekteras. En del blir till och med tröga i magen av stressen att snabbt klara av det som ska klaras av för att därmed undanröja alla smutsiga misstankar.

Andra väljer martyrskapet och låter bli att ta med sig tidningar in på muggen av samma skäl.

Men informationsbehovet kvarstår.

Alltså lusläser dessa män varenda tvål-, schampo- och tandkrämsförpackning i badrummet i jakten på nya rafflande fakta. Som att "mieto nestesaippua" betyder mild flytande tvål på finska. Och att kooperationens tvål är testad - i provkök!

Det är förbluffande vad toaletter gör för mäns inlärningsförmåga.

Ta fasta på det kvinnor - och spola fördomarna.

Det är min slutkläm.