Kicki Norman, 26: En singel får stråla i sin egen härlighet

RELATIONER

Kicki Norman, är chefredaktör för SOLO och som välmående singel bär hon stolt upp tidningens namn.

Hon vill uppmuntra tjejer mellan 20 och 40 att sätta värde på sig själva först och främst och inte hålla till godo med en usel pojkvän.

Foto: AP
Bridget Jones spelad av Renee Zellweger.

– Hellre lyckligt singel än olyckligt ihop, säger Kicki. Jag är inte den som lider i en taskig relation eller jobbar mig igenom en kris. Då lägger jag den energin på nåt annat viktigt, exempelvis jobbet. Jag brukar ha två månaders provkörning om jag träffar en kille. Efter det vet jag om det är värt att satsa på. De senaste tre åren har inget varit det.
Och man kan jobba över mitt i natten

– En av singellivets klara fördelar är att man får stråla i sin egen härlighet, fortsätter Kicki. Man slipper lägga ner en massa tid på att jämka ihop sitt liv med nån annans. Det sociala umgänget är mycket större för en singel. Och man kan jobba över till mitt i natten utan att göra nån besviken. Känner man för att dansa på bardisken finns det ingen som hindrar en eller som skäms. Jag har arbetat 80 timmar i veckan de senaste åren och fått tidningen att gå förbannat bra. Det skulle jag inte ha fixat med ett ständigt dåligt samvete över en förfördelad stackars pojkvän.

– Nackdelarna med singelliv är att man missar det underbaraste som finns, en riktigt bra kärleksrelation. Men för mig är det viktigt att förmedla budskapet till unga kvinnor att man kan vara lycklig som singel. Jag tillhör nog den första generationen som inte behöver skämmas över att leva utan en kille.

Kickis råd till alla singlar:

– Satsa på dig själv! Förhållanden väntar runt knuten när du minst anar det. Risken är väl att det är alldeles för trevligt att vara singel...

Unni Drougge