Hej, finns det jobb för en cool tjej?

Så toppar du formen till jobbintervjun

RELATIONER

Att genuint intresse, ett gott självförtroende och ordentlig

kunskap om företaget. Så lyder experternas råd för att lyckas på anställningsintervjun.

– Det handlar inte så mycket om att slå sig för bröstet som om att ha god självinsikt, säger Christina Olsson på Olsten rekrytering.

Foto: SARA RINGSTRÖM

Att bli kallad till anställningsintervju är både spännande, roligt och fruktansvärt nervöst. Samtidigt som intervjun är en bekräftelse på att du är intressant för företaget, måste du på kort tid lyckas göra ett gott intryck. På runt en halvtimme ska du framhålla såväl förtjänster som tillkortakommanden för en vilt främmande människa, uppriktigt och självsäkert men utan att skryta.

En inte helt lätt situation. Och det finns bara ett sätt att bemästra

fjärilarna i magen – noggranna förberedelser.

– Man måste vara väl påläst, både på företaget, tjänsten man söker och sig själv, säger Caroline Troedsson.

Hon är rekryteringsansvarig på NOVA 100, ett företag som rekryterar ekonomer, ingenjörer och systemvetare till svenskt näringsliv. Att tänka igenom vem man är och vad man vill är oerhört viktigt, anser hon.

– Jag tror att det är extra angeläget för tjejer att öva sig på att marknadsföra sig själva innan de går till en intervju.

Christina Olsson håller med om att kvinnor ofta behöver en extra puff:

– Kvinnor vill gärna känna att de har ordentligt med kött på benen innan de säger att de behärskar en uppgift. Män är kanske snabbare att framhålla sin kapacitet utan att egentligen vara helt säkra eller ha så lång erfarenhet,

säger hon.

– Självklart ska man inte påstå att man är otroligt bra på franska om man läste det två år på högstadiet, säger Caroline Troedsson.

– Men det gäller att tänka över vad man har åstadkommit.

Ett sätt kan vara att kvantifiera sina meriter. Se över din meritförteckning och ställ frågor som: Vad ansvarade jag för i det här projektet? Hur mycket pengar rörde det sig om? Hur mycket ökade vinsten under min tid på företaget?

– Jag tror att det kan fungera peppande. Man blir medveten om sitt eget värde, säger Caroline Troedsson.

Sedan gäller det att behålla lugnet också. Christina Olsson poängterar att det är helhetsintrycket som avgör vilken bild intervjuaren får.

– Om du sitter och plockar nervöst med fingrarna, flackar med blicken, kliar dig eller har svårt att sitta stilla, spelar det ingen roll hur självsäker du låter.

– Där har intervjuaren ett stort ansvar. Det gäller att få den som intervjuas att känna sig så avslappnad som möjligt, situationen är tillräckligt stressande ändå.

Generellt sett tror både hon och Caroline Troedsson att kvinnor måste lära sig att våga lite mer.

– Som tjej ska man tänka på att inte tala om sig själv på ett sätt som uttrycker tveksamhet. Det är bättre att säga ”jag ÄR bra på” eller kanske ”mina kollegor tycker att jag är bra på” än ”jag TROR att jag är bra på”, säger Caroline Troedsson.

– Annars riskerar den där tveksamheten att stanna kvar i minnet hos intervjuaren.

Annica Lundbäck