Startsidan / Wendela

Kom igen tjejer, det är cool att ha koll på pensionen!

Terri Eriksson, , skribent och partyprinsessa.   Terri Eriksson, , skribent och partyprinsessa.

    PPM-valet engagerar oss. Jag som är självutnämnd språkpolis argumenterar med stor iver mot reklamens formulering ”det orange kuvertet”. Det ser inte klokt ut. Vi diskuterar alternativ i evigheter: ska det heta ”det orangea kuvertet”? Ska man byta färg på kuvertet till snorgrönt? ”Nu kommer det snorgröna kuvertet till en brevlåda nära dig” låter ju riktigt spännande.

 

Hermanita har sett en tevereklam som hon tror handlar om PPM. Det är något med en älg som bajsar en fjäril. Trots flera års filmstudier förstår hon ingenting av den och undrar om det är hon eller reklamfilmmakarna som är bakom flötet.

 

Barndomskompisen tycker att det är skitkul att de som inte gjorde sitt val förra året utan lät pengarna placeras i AP-fonden är årets ekonomiska vinnare. Det är en av få gånger som soffliggare har segrat.Visst är vi engagerade. Ända tills vi kommer till själva premiepensionsvalet och inte detaljerna kring det. Då gäspar vi och tittar på klockan. Nog för att jag har valt slumpartat bland de etiska fonderna. Dock med känslan av att jag

lika gärna kunde anförtro mitt fyraåriga syskonbarn uppgiften. Förra året åkte DN till Skansen och lät lemurerna välja i en rysligt rolig artikel. Det skulle inte förvåna mig om deras val gav högre avkastning än mina.

 

Ändå tycker jag att det är viktigt. Någon sa att unga tjejer är bland de som är sämst på att göra sina premiepensionsval. Jag förstår ointresset men tycker att det är förfärligt att det ideligen är kvinnor som står för det låga intresset när det handlar om ekonomiska val. Det finns mycket som är viktigare än pengar, men varför är det kvinnor som värnar om dom värdena och sen sitter på pottkanten ekonomiskt? Jag har total respekt för dig som inte gör PPM-val på grund av ideologi. Huvudsaken är att du intresserar dig för vad som händer.

Terri Eriksson
Senaste TV-klippen
Följ wendela
Om Aftonbladet