Charlotta von Zweigbergk: Vill inte kvinnor lika mycket som män?

RELATIONER
Charlotta von Zweigbergk, 40, frilansjournalist

Analsex är vanligt. Och ofta är det kvinnorna som föreslår det.

Det visar en undersökning som RFSU gjort bland unga män. Säkert är det på grund av porren som det blivit ett vanligare inslag.

Jag tänker inte moralisera, låt folk göra vad de vill i sina sovrum. Smaken är som baken. Det någon anser vara vämjeligt finner någon annan skönt eller spännande. Ingen kan säga något så länge båda vill och ingen skadas.

Problemet är kvinnorna. Det hörs många kvinnor som förfasar sig över snuskiga bockar till män som bara vill förnedra med analsex. Kan det vara så? Ljuger männen i undersökningen?

Det verkar märkligt. Undantaget mycket unga och osäkra flickor har vi väl kraft att säga nej till något vi ogillar? Och jag hoppas innerligt att även unga män kan ruska på huvudet om något känns fel eller upplevs som perverst. Det är sexualitetens enda gyllene och absoluta regel.

Förfasandet från kvinnorna är olyckligt. Det dammar av gamla myter om att män alltid vill, att de är snuskiga och perversa.

Medan kvinnor är romantiska eller i värsta fall ömkliga offer.

Den myten skadar hela idén om jämställda sexbehov.

Vill inte kvinnor lika mycket som män? Finns inte snuskigheter, djärva lekar eller perversitet representerat lika mycket bland kvinnor?

Genom att låta männen bära skammen för en gemensam handling ger vi unga flickor en bild av att kvinnor är hjälplösa offer. Och unga, snälla män får höra att de är busar även när ”det var hon som ville”.

Analsex lär ha kommit för att stanna, det lär fortsätta vara ett pikant inslag för en del par.

Vore det inte bättre att diskutera hur det kan utföras utan att någon tar skada?