Terri Eriksson: Slitz - tidningen för män som tänker för lite

RELATIONER

Skepp ohoj- sjöjungfrun Amanda behöver ingen flytväst.

Upp på kopiatorn gumman- vadå utbrända? Vi har ju sex på jobbet.

Du skall icke bära långärmat. Gud gav dig två armar. Se till att visa dem.

Ovanstående meningar är tagna från senaste framsidan på Slitz - tidningen för män som tänker för lite. Det är när jag ser såna omslag jag förbannar den dag jag lärde mig läsa. Jag önskar att jag hade en selektiv synskada, så jag kunde slippa se ibland. För det här är DUMT. Att säga att det är kvinnoförnedrande är förenklat.

Framför allt är Slitz en tidning som utgår från en jävligt taskig mansbild.

Vad jag inte kan förstå är att dessa tidningar tas på allvar. Män som jag haft (jag betonar: HAFT!) respekt för ställer upp på intervjuer i Slitz och Café.

Grabbtidningarnas listor på Sveriges hundra sexigaste kvinnor emottages inte som de barnsligt idiotiska listor de är, utan som om de var resultat av en seriös tävling eller vetenskaplig bedömning. Eva Röse, utnämndes nyligen till Sveriges sexigaste av någon Bingo, Drougge eller likvärdig (var det i Café eller Slitz? Var det Knatte eller Fnatte som yttrade sig? Det är så svårt att minnas.).

I kvällstidningar, skvallertidningar och magasin återfinns nu rubriker som "Vi intervjuar Eva Röse, Sveriges sexigaste kvinna" och "Eva Röse, Sveriges sexigaste, tar det med ro". Det glöms bort att hon är sexigast enligt ett gäng grabbar på en redaktion där det skrivs artiklar som "Hur du slipper undan städningen hemma" och "Upp på kopiatorn gumman!" Om jag var Eva Röse skulle jag inte ta det hela med ro.

Det måste vara knäckande

att bli utnämnd till Sveriges sexigaste av en tidning som ligger på en nivå som får en att minnas Benny Hills program som djuplodande.