Dejt 3

”Han läste lusen av mig”

RELATIONER
Namn: Kicki Ericson Ålder: 31 Yrke: journalist Familj: singel med en dotter på 11 år Bor: 2:a på Söder i Stockholm Drömkillen ska vara: humoristisk och passionerad

Jag var helt förvånad. Jag satt mittemot en ansvarstagande pappa. Det fanns verkligen sådana. I alla fall en. Det kändes väldigt konstigt.

Det var som att träffa sig själv.

Han kom inspringande, frågade fem andra personer på restaurangen om dom hette Kicki, och slog sig sedan ner mittemot mig. Hans blonda hår var rufsigt och hans blick stressad. Han krängde snabbt av sig sin rock medan han började berätta om sin jobbiga dag för mig.

”Jobbat åtta timmar, hämtat barnen på dagis. Åkt buss med båda barnen och dubbelvagnen. Hem till barnvakten, som var försenad.” Sedan hade han kastat sig hit för att träffa mig, och nu var han helt slut påstod han.

Jag började hånskratta och sa att karlar också skulle springa omkring och hämta och lämna barn någon gång för det är väl ingen vanlig företeelse direkt. Jag har ju själv varit en ensamstående mamma i flera år. Jag hade arbetat heltid, stressat och sprungit hit och dit. Varit tvungen att lämna barn till den mest tvivelaktiga barnvakten efter den andra för att kunna jobba över och alltid haft dåligt samvete för att jag aldrig har räckt till.

Nu blev han röd i hela ansiktet, sen satte han igång att skälla ut mig. Vad menade jag, undrade han. Skulle jag säga så? Var jag inte riktigt klok? Jag som inte kände honom kunde väl inte veta hur han var. Han hade minsan alltid gjort mer än somliga andra i hans familj. Han hade alltid skött markservicen och barnen, mer än andra i hans hus, under den tiden han hade varit gift. Andra gjorde inte ens hälften av vad han gjorde, och hade som sagt aldrig gjort det heller för den delen. Kunde jag fatta jag det, eller?

Det gjorde jag ju. Efter det utlägget var jag tvungen att be honom om ursäkt.

Vi hade redan pratat så mycket att vi hade glömt bort att beställa mat. Så vi gjorde det, men fortsatte att prata ändå. Och efter en stund tyckte jag att det var riktigt roligt att prata med honom. Han fattade så mycket om allting. Sa jag diska, så såg han trött ut. Sa jag grillkorv och snabbmakaroner, såg han illamående ut.

Han ville gärna träffa någon att dela sitt fortsatta liv med. Men han undrade hur han skulle kunna träffa någon när han nästan aldrig hade tid att gå ut.

Han tyckte att nätdejting var ett bra alternativ i alla fall. Jag var den fjärde tjejen han hade dejtat från lovesearch och den första han ville träffa igen. Han föreslog en middag hemma hos honom nästa gång, men jag tackade vänligt men bestämmt nej.

Kicki Ericson