Så är du otrogen med stil

Bill Clinton inspirerade till handbok i vänsterprassel

RELATIONER

Skaffa en älskare och förverkliga dig själv.

Med rätt planering sätter affären guldkant på ditt liv.

I alla fall om man ska tro en ny handbok för osmidiga vänsterprasslare.

Foto: andreas lundberg

De flesta som är otrogna brukar hålla en rätt låg profil. Att gå bakom ryggen på sin fru eller man är inget folk skryter om. Men det finns undantag. 57-årige amerikanen H Cameron Barnes har skrivit boken ”Affair!”. En handbok i otrohet som bygger på Barnes egna erfarenheter.

– I samband med Clinton-Lewinskyskandalen kom jag på att det förmodligen finns hundratusentals människor lika klantiga som Clinton. Eftersom jag själv hade två affärer under mitt första äktenskap tänkte jag att mina upplevelser kunde hjälpa alla dessa människor, säger H Cameron Barnes.

I boken får ovana vänsterprasslare lära sig allt ifrån hur man bestämmer sig för att vara otrogen till hur man får otroheten att gå ihop med äktenskapet. Med rätt planering kan affären bli bli en lyckad upplevelse, enligt H Cameron Barnes

– Förutom den fysiska närheten gör en älskare livet rikare. Man får nya perspektiv och kommer till nya insikter i olika frågor.

Hur skulle du reagera om din fru var otrogen?

– Jag och min nya fru är inte speciellt svartsjuka. Jag skulle förmodligen bli lite besviken och vilja veta varför hon var otrogen för att kunna besluta om jag skulle stanna kvar i förhållandet.

– Visst är det taskigt att ha en affär. Men många väljer att leva i dåliga förhållanden av olika orsaker som till exempel barn. Då är otrohet en lösning för att må bättre.

De allra flesta människor tar illa vid sig av otrohet. Lars-Gösta Dahlöf är docent

i psykologisk sexologi vid Göteborgs universitet.

– En del par väljer att sopa otroheten under mattan, men det fungerar sällan. I stället ligger den i bakgrunden och stör förhållandet, säger Lars-Gösta Dahlöf.

Är en otrohet alltid av ondo för förhållandet?

– Generellt kan man säga att det ofta kostar mer än det smakar. I vårt samhälle ser vi tvåsamheten som det normala, därför är otroheten så hotfull. Även om de allra flesta kan tänka att otrohet inte behöver betyda någonting är det svårt att hantera känslomässigt och ett förhållande blir aldrig som förut, säger Lars-Gösta Dahlöf.

Smyg med ditt snedsteg

Pernilla Nordström