Jag blir så irriterad på de meningslösa små varelserna

RELATIONER

Sitter på Mallorca och njuter av livet och solen.

Har upplevt mitt första Masters EM i simning. Bland annat fick jag mig till livs en 92-årig dam som simmade 100 meter bröstsim. Snacka om ett långt friskt liv.

Tävlingen är en märklig men härlig upplevelse.

Här träffas drygt 3 000 män och kvinnor i åldrarna 25–100 år och lättsamt umgänge blandas med blodigt allvar då startskottet smäller.

Häftigast var nog när pensionärerna intog hopptornet. På skrangliga ben tog man sig upp på trappan, men väl i luften kom en del av forna tiders grace bättre till sin rätt.

Jag sitter och avnjuter ett glas Rioja när jag summerar mina intryck. Problemet, man ska alltid hitta problem, med Mallorca är flugorna. Jag blir så dj-la irriterad på dessa envisa meningslöa varelser. Beställ in en fisksoppa och du har fler flugor än fisk i soppan!

Är detta den lägsta formen av liv på vår jord?

Javisst, tänkte jag så meningslöst att flyga runt utan uppgift och ständigt bli jagad. Då kom det ett gäng engelska huliganer liknande berusade unga män in på baren. Vad är flugor för problem jämfört med fotbollshuliganer, maskerade fredsdemonstranter, militanta veganer, eller andra tvåbenta våldsverkare i samhället.

Inget, flugorna kan man lätt nita med en ihoprullad Aftonbladet.

Efter en stund i baren är jag också beredd att omvärdera flugornas värde. Varken flugor eler huliganer har någon hjärna, men flugorna fick i allafall vingar.