Så hittar ni lusten genom massage

Malena Ivarsson:
”Du öppnar lustcentra som tidigare varit låsta”

RELATIONER
Foto: Mats Strand

 Att smeka kan jämföras med att kyssas med händerna. Du öppnar lustcentra som tidigare varit låsta. Oavsett om det är en regning sommareftermiddag eller en solig picknickutflykt kan ni öva ert sjätte sexsinne med sensuell massage.

Mottagaren lägger sig på mage på en madrass , på gräsmattan , golvet eller en filt på stranden. Se till att mobiler och telefoner inte stör er. Lägg en stor kudde under övre delen av bröstet och en mindre under huvudet, så det känns avspänt och lugnt. Givaren sätter sig på vänster sida, om dig och smörjer in händerna med en massageolja.

Låt båda dina händer svepa över mottagarens kropp. Massera rygg, axlar och armar med omväxlande långsamma svepande strykningar och cirkelformade, det vill säga båda händerna cirklar åt samma håll tills du når skinkorna. Växla mellan bestämda och långsamma mjuka beröringar. Koncentrera dig särskilt på att massera nacke och skuldror, där så många av våra spänningar sätter sig.

Känn värmen och energin från din partner, och hur din hand blir både givare och mottagare.

Placera dina handflator på mottagarens stjärt med fingrarna pekande mot huvudet. Glid med händerna upp längs ryggraden samtidigt som du vilar din överkropps tyngd på dem. Genom att du använder din tyngd känns rörelsen extra kraftfull.

När du är färdig för du båda händerna till skinkorna. Massera dem med små cirkelrörelser, den ena handen ovanpå den andra. Använd båda händerna till att smeka antingen medurs eller motsols.

Stjärten är rik på nerver och därför mycket erogen. Kanske upplever du skinkorna som de erogena zoner de är, kanske känner du ett visst motstånd, vad du än känner så ta emot känslan.

Givaren fortsätter och masserar nu låren med långa svepande rörelser.

Du smeker vart och ett av benen och ägnar särskild uppmärksamhet åt insidan av låren, som är väldigt mottagliga för beröring. Stryk med väl inoljade fingrar längs insidorna av låren i tur och ordning, från knät upp till stjärt och rygg. På tillbakavägen så vidrör du huden helt lätt. Fortsätt med att massera din partners rygg, skinkor och ben i tur och ordning. Vänta med fötterna för de är lättare att massera när din partner ligger på rygg.

Förflytta till sist långsamt händerna upp mot mottagarens rygg och avsluta med att stanna och vila händerna i korsryggen.

Mottagaren vänder sig på rygg och givaren börjar som tidigare massera hals och axlar och använder omväxlande cirkulära, solfjädersformade och svepande rörelser. Massera först din partners armar och fortsätt ned över bröstkorg och mage. Undvik könsorganen.

Det ökar sensualismen om du bara nuddar vid dem för att sen ägna dig åt en annan kroppsdel.

Cirkulera med fingertopparna runt ett bröst i taget. Tryck med små rytmiska tryck runt bröstvårtorna.

Ägna lång tid åt att med mjuk men fast beröring massera brösten med väl inoljade händer. Hos både mannen och kvinnan är brösten ett viktigt lustcentrum. Bröstvårtorna hos både män och kvinnor är mycket känsliga för smekningar.

Förflytta sedan händerna långsamt mot magen. Gör en serie lätta cirkulära strykningar över magen för att sedan växla om till mer fasta långsamma smekningar.

Där sitter en mängd känslor som mår bra av att uppmärksammas.

Mannen tar försiktigt den yttre blygdläppen mellan tummen och pekfingret och drar långsamt uppifrån och ned. En blygdläpp i sänder. Fortsätt sedan med de inre blygdläpparna. För sedan in ett finger mjukt och försiktigt i kvinnans slida. Rotera medsols, och pressa försiktigt de inre väggarna. Det kan vara mycket befriande att bli vidrörd i slidan utan någon sexuell avsikt. Det kan lösa upp blockeringar.

Kvinnan tar mannens penis i sin högra hand och gör skruvrörelser från roten upp mot ollonet. Hon smeker lugnt pungen och mellangården. Det är inte meningen att framkalla orgasm utan att beröra och bekräfta. Det spelar ingen roll om mannen får erektion. Glöm inte oljan i de här momenten heller.

När du nått ned till fötterna masserar du dem och glömmer inte tårna. Många upplever fötterna som mycket erotiska. Ägna tid åt fotmassage, den mjuka huden mellan tårna och på stortån är ofta väldigt erogen, vissa kan till och med uppleva orgasm av tåstimulering.

Avsluta massagen genom att med mjuka fingertoppar pressa mot pannan och hjässan. Av alla kroppsdelar är huvudet oftast det vi rör allra minst vid och kan därför upplevas som extra helande att beröra. Det är inte för inte som handpåläggning är av sådan vikt i andliga sammanhang.

Sedan byter ni plats och givaren blir nu mottagaren.

Malena Ivarsson