När blev receptet på ett lyckat liv en fullspäckad agenda?

RELATIONER
Terri Eriksson, 26, är skribent och partyprinsessa.

I nöjestidningen får jag läsa om tjejen som är dj, nätradioproducent, designer, krönikör samt spelar i ett band. Jag drabbas av akut komplex för att jag bara har två jobb och tycker att det är pinsamt att jag bara har 24 timmar per dygn till mitt förfogande.

Mejlar med kompisen om när vi ska ses. Han bor två kvarter bort och föreslår tisdag om fem veckor.

Jag funderar på om det är för tidigt - ska vi inte ta det säkra före det osäkra och vänta tills vi pensioneras istället? Sedan inser jag att jag är dum - min arbetsnarkoman till kompis kommer aldrig att gå i pension såvida han inte blir hotad till livet.

Bordsgrannarna snackar högröstat om jobb. Om hur mycket de arbetar (60-80 timmar i veckan), hur många gånger de sovit över på arbetet när det har varit körigt (jämt) och att de aldrig träffar kompisar nu förtiden. När de kommer in på magkatarren och yrseln är även jag sönderstressad av den utmattnig det innebär att lyssna på generationskamrater som skryter med sin utbrändhet.

Vad har hänt? När blev stress vår vanligaste image och arbetsnarkomaner förebilder? När blev receptet på ett lyckat liv en späckad agenda och en cafè latte i pappmugg - för att kunna fika springande? Snart käkar vi intravenöst för att spara tid.

Jag känner mig lurad på vuxenlivet - det här var ju inte särskilt kul. Besviken på att vi trissar varandra, berättar om spänningshuvudvärken som om den vore en trofé och tänjer på gränserna för vad som är ett normalt engagemang i arbetet.

Jag önskar att lättja vore en dygd istället för en av de sju dödssynderna.

Vår tids riktiga rebeller är de som vågar vara hejare på att läsa pocketromaner och ha tid för kompisar istället för att stolt gräva sin grav med resten av

Losecgenerationen. Jag hejar på dem.

ARTIKELN HANDLAR OM