Nu går vi vidare med Kvinna 2001

RELATIONER

Visslingarna och bravoropen ville aldrig sluta i Grand Hotels spegelsal den 25 september, vi kallar den förstås Dagen K, dagen då Kvinna 2000 firades av med en fantastisk show som saknar motstycke i kvinnohistorien. För vem hade tidigare sett skönheten representerad av så många olika sorters kroppar, åldrar, stilar och utseenden?

Foto: BÖRJE THURESSON

Det var som att se ett helt kvinnoliv vandra förbi däruppe på podiet, från det tändstickssmala unga spröda, via det passionerat fräcka och kraftfulla, till den grace och humor som man bara uppnår när man har passerat 60.

Vi är ofantligt glada för den respons som vår manifestation har fått, och vi tackar återigen alla våra mångformiga modeller för att de ville vara med och göra tillvaron osäker för det förkrympta skönhetsideal som vi i förlängningen är ute efter luckra upp och tänja ut så mycket vi bara kan. För detta är inte bara en rolig händelse och ett lustfyllt spektakel, även om vi verkligen tycker att såna behövs, det är också en rebellrörelse som vill ha en röst med i laget när det gäller att bestämma vad och vem som egentligen är vacker och åtråvärd.

Och då tänker vi kanske inte i första hand på Kate Moss och Giselle Bundchen. Utan på oss allihop, vanliga vackra kvinnor, som kan spänna oss över ett utseendefält stort som månen, som är stolta över våra olika ansikten och olika kroppar och gärna vill visa dem.

Framgången med Kvinna 2000 ger oss naturligtvis ingen ro. Nu ligger Aftonbladet/Kvinna i startgroparna igen, det är dags att dra igång Kvinna 2001.Designern Camilla Thulin är med igen, samordnaren och koreografen Maud Kerzendörfer, Stockholmsgruppen/Folk. Nästa höst kommer kvinnorna att få chansen att delta i ett oväntat arrangemang som kommer att lämna eviga fotavtryck på catwalken. Vi lovar.

Välkomna till Kvinna 2001!

Åsa Mattsson