Kvinna 2002 - nu har du chansen att vara med!

Rund, lång, smal, platt och vacker! Vill du vara vår modell? Anmäl dig till Kvinna 2002 och ta chansen till en bejublad entré på catwalken

Foto: börje thuresson
tuffa och kaxiga Det var inget blygt gäng tjejer som tog plats på scenen på Cirkus i höstas. Frisyrer: Björn Axén.
RELATIONER

Kvinna-projektet startade för två år sedan som en manifestation mot det snäva skönhetsidealet.

Foto: börje thuresson
Johanna Andersson, 21, från Norrköping var med i både Kvinna 2000 och 2001. De fantastiska frisyrerna är gjorda av Björn Axén.

Aftonbladet efterlyste då kvinnor som är vän med kurvorna och stolt över att visa dem.

Hittills har över 3000 kvinnor anmält sig. Det är kvinnor i alla åldrar och storlekar. Och med en gemensam attityd. Att slå tillbaka mot den stereotypa synen på vad som är vackert.

Både Kvinna 2000 och Kvinna 2001 firades med modevisning och galaparty. I höstas intog 42 kvinnor scenen med attityd och stolthet inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Publiken jublade - för vem hade tidigare sett skönheten

representerad av så många olika sorters kroppar, åldrar, stilar och utseenden.

Framgången med Kvinna 2000 och Kvinna 2001 ger oss naturligtvis ingen ro. Nu ligger Aftonbladet i startgroparna igen, det är dags att dra i gång Kvinna 2002. Designern Camilla Thulin är med och likaså samordnaren och koreografen Maud Kerzendörfer.

Nästa höst kommer kvinnorna att få chansen att delta i ett nytt oväntat arrangemang som kommer att lämna eviga fotavtryck på catwalken. Vi lovar.

Välkomna till Kvinna 2002!

Vill du gå på catwalken?

Så gör du för att anmäla dig:

Läs om Kvinna 2001