Årets rosa kärleksdröm

1 av 7
Röda hjärtiskuber till drinken, Coctail 59 kr, blått strasshjärta och två skimrande strasshårspännen. Zanzlösa Zmycken, 598 kr resp. 59 kr styck för spännena.
RELATIONER

Rosa drömmar. Kärleksgåvor.

Romantiska middagar.

På torsdag är det alla hjärtans dag!

Här är allt du behöver veta för att få en riktigt romantisk Valentine 2002.

  I USA har Valentine länge varit tradition. En ”date” till Valentine är ett måste precis som att skolbarnen räknar Valentinekort. Liksom halloween har alla hjärtans dag anammats som en svensk högtid som blir alltmer populär att fira.

Men vad ska man ge sin älskling i år? Överraska din partner med något genomtänkt och roligt. Alla gånger är det inte det mest påkostade som är det bästa. Förbered en utflykt, ett restaurangbesök, teater eller bio. Se till att det finns mycket tid för det du planerar, tidsbrist är det mest oromantiska som finns.

Köp gärna en present, men inte på rutin. Den tydligaste trenden i år är att ge varandra badprylar, saker som doftar eller produkter som man kan pyssla om varandra med. Massageolja, aromaolja, tvålar, badskum, badbomber, badsalt och väldoftande krämer och parfymer. Gör ett litet hemma-spa med din kära. Tänd en aromalampa eller några doftljus. För vad kan vara lyxigare än att bara rå om varandra?

I Sverige är det trots allt populärast att köpa blommor till sin vän på alla hjärtans dag. Blombutikerna fylls av kärlekskranka kunder som alla vill ha rosor. Men många har märkt att rosorna är extra dyra runt alla hjärtans dag.

– Eftersom hela världen köper rosor just denna dag blir priset högre. Vi köper blommorna på auktion och eftersom efterfrågan är så stor trissas priserna upp, säger Charlotte Ulvros, informationschef på Interflora.

För många singlar är alla hjärtans dag förknippad med en dos ångest. Och vem har sagt att alla hjärtans dag bara är till för förälskade par? Tänk därför lite extra på dina kompisar, mamma, arbetskamrater, farbror eller brorsan. Skicka ett kort eller ge bort en liten present. Visa en smula extra omtanke.

Sara Hagner Seltborg ([email protected])