– Vi är båda väldigt egotrippade

1 av 4 | Foto: Maria Östlin
RELATIONER

 Den ena tillbringade hösten med en huvudroll på

Broadway. Den andre tillbringar våren med att spela Jesus. Kan man komma längre? Makarna Petra Nielsen och Rennie Mirro har onekligen flyt.

Vilka utmaningar finns det kvar efter det här?

– Jag vill bara fortsätta arbeta. ”Nu har jag varit på Broadway, nu ska jag lägga av.” Det vore ju helt absurt. Och alla jobb är bra jobb. Är det en biroll nästa gång spelar det ingen roll. Att stanna på Broadway var inte att tänka på. Det är 80 procents arbetslöshet där. Men jag har aldrig haft några drömmar. Jag började i ensemblen på China för 20 år sen – och alla jobb har varit så jäkla roliga att göra. Jag är dedikerad till att göra det jag gör. Och att jag 37 år gammal fick göra en huvudroll på Broadway – det var speciellt. Som en saga. Och nu gör jag Carla, i ”Nine” nere i Malmö.

Att Petra arbetar i Malmö passar bra eftersom Rennie har sin utmaning på andra sidan sundet, i Köpenhamn. Där är han Jesus i musikalen ”Jesus Christ Superstar”.

Tror du på Jesus?

– Nej, det gör jag inte. Det är möjligt att det fanns en person då som folk hade ett stort behov av. Och det som är intressant med musikalen är att han blev världens första superstjärna. Det är det de syftar på och det finns stora likheter med många superstjärnor i dag. Det är lätt att det stiger dem åt huvudet.

Det är lätt att gå in i den roll man spelar. Kommer du att känna dig extra helig?

– Man vet ju aldrig. Musiken är kraftig, i alla fall när jag stått och gapat själv.

Vi sitter på en restaurang på Söder i Stockholm, i deras hemkvarter. De är klädda i snarlika svarta Nike-overaller och Petra är osminkad med en grå keps på huvudet. De ser skönt lufsiga ut. Sådär som bara framgångsrika människor med platta magar kan göra.

Häromveckan var det stora rubriker i svensk skvallerpress. ”Petra Nielsens tårfyllda separation”, ”Petra Nielsen och hennes Rennie separerar”...

Hur är det, finns det någon sanning bakom rubrikerna?

– Absolut inte! säger Petra bestämt. Vi har inte alls gjort slut. Skvallertidningarna har bara fått för sig någonting, bara för att vi bor på olika ställen på grund av våra jobb. Jag jobbar i Malmö och Rennie i Köpenhamn.

– De här tidningarna är för djävliga. Jag slängde luren i örat på reportern när han ringde – och så skrev han ihop någonting i alla fall. Vi är fortfarande man och hustru och ska så förbli.

Den som tror på skilsmässoryktena kan ta en titt på Aftonbladet Söndags exklusiva bilder på paret

Nielsen-Mirro. Kärleken och intimiteten mellan dem går inte att ta miste på.

Skulle deras relation hålla även om en av dem tappade flytet och fick börja arbeta med att sälja korv på festivaler, som Petra gjorde i sin ungdom?

– Ja, det tror jag. Vi har haft ett otroligt flyt hittills, men börjar det knacka drar jag mig inte en sekund för att ta ett annat jobb för att kunna betala räkningarna, säger Rennie.

– Vi har snart varit ihop i nio år, och jag tror att det säkert är många förhållanden där det är förödande att man jobbar i samma bransch.

I alla fall om det går bättre för den ena än för den andra.

– Till exempel. Men båda har jobbat hela tiden. Och det har aldrig funnits någon avundsjuka mellan oss. Vi har hela tiden stöttat varandra, säger Petra.

Så ni är aldrig avundsjuka på varandra?

– Nej, det går inte att vara. Då hade det inte funkat, svarar Rennie.

– Då har man missat poängen med att vara ihop. Vi konkurrerar inte om samma saker heller. Då hade det varit en annan grej, kanske.

– Jag kan ju inte säga, fan ska du göra Jesus? Det hade jag velat göra!

Det hade väl varit intressant. En ny vinkel på det hela, med en kvinnlig Jesus?

– Nu vill jag ju se min älskade man göra Jesus. Sen är det så skönt att ha en själsfrände att diskutera med. När man inte har nåt på gång och är orolig för det. Eller har mycket att göra. Vi kan stötta varandra. Och inte skapa avundsjuka utan tvärtom pusha varandra.

Har någon av er tackat nej till ett jobb för att det inte passat med den andras schema?

– Jag tackade nej till allting i höstas. För att följa med till New York. Trots att jag inte visste vad jag skulle göra nu i vår. Jag känner mig väldigt hemma i New York så det var fantastiskt för mig att åka dit och bo med Petra. Och dessutom inte behöva jobba. Kunna ta hand om henne.

Hur då? Väntade du hemma, med massage och varma bad?

– Ja, och lagade mat och såg till att hon mådde okej. Markservice, helt enkelt.

Vad är viktigt när man väljer den man vill leva med?

– Att man tar sig tid innan man bestämmer sig. Om man bestämmer sig för snabbt kanske man ställer för höga krav. Vi har varit ihop så länge, säger Rennie.

– Med tre rejäla avbrott. Vi kom ju från så helt olika ställen i livet, fortsätter Petra.

– Och det är sju år mellan oss ?

– Om vi nu backar åtta och ett halvt år, till när vi träffades ? Rennie var fast anställd på Operan och jag höll på med mina musikaler. Han hoppade in i en av huvudrollerna i ”Fame” som jag spelade i då. Det var så vi träffades.

Och du föll handlöst?

– Vad jag kände med Rennie var att det fanns så mycket integritet hos honom. Han hade sina polare och sitt liv och var ingen som hängde sig på och började älska ihjäl en. Det gjorde mig väldigt intresserad av honom som person. Och de uppbrott vi hade – det var svårt att mötas.

Petra Magdalena Nielsen

Rennie Taj Mirro

Petra Nielsen har precis haft premiär med musikalen ”Nine” i Malmö. Hennes man, Rennie Mirro, spelar Jesus i Köpenhamn. Att de arbetar på skilda håll har fått skvallerpressen att skriva stora rubriker om att de har gjort slut. För Aftonbladet Söndags Caroline Giertz berättar de om sitt förhållande – om kärlek, avundsjuka och kriser.

ARTIKELN HANDLAR OM