- Vi har goda chanser

RELATIONER
Foto: Börje Thuresson
”Vi hade vår kris vid 25. Då skulle man ha hunnit med allt”, säger de tre.

Kent Finell kallade er pepparkakor i ”Svensktoppen”. Det blev ett himla liv på er. Varför då? Ni kallade er själva brownies.

– Vi blev inte alls arga! Det var tidningarna som fick till det. Så fort det står i tidningen att någon rasar mot något så vet man att de hittat på det själva, avslöjar Blossom. Vi tycker inte det gjorde någonting att han kallade oss pepparkakor. Men sedan gör media så vi får en massa otrevliga mail för saker vi inte har sagt. Det är för jävligt!

– Kan du inte se till att vi får en rubrik ”Vi är pepparkakor och är glada för det”, undrar Kayo.

Det ska väl inte vara omöjligt. Varför har ni inga rynkor, nån av er?

– Black don’t crack, säger Blossom. Vi har helt olika hudtyper. Du har mycket tunnare hud som gör att du får rynkor men inte vi.

– Vi får lättare ärr, istället, konstaterar Kayo.

– Kolla här. Blossom visar sina av trädklättring randiga underarmar.

– Det är ondska, fortsätter Kayo. Men det jämnar ut sig, det där med åldrandet. Vi kan inte operera in silikon och hålla på och larva oss. Eller ha något ragg som ska rista en på ryggen, det funkar inte.

Hur är ni som partners?

– Jag är alldeles för självständig, säger singeln Gladys.

– Jag med. Och för grabbig. Kan själv, vill själv. Det skrämmer många män, att man inte är den där lilla pimpinetta, petita tjejen, som bara vill behaga, konstaterar singeln Kayo.

Snart nygifta Blossom säger ingenting.

Har förhållanden spruckit på grund av det?

– Det tror jag. I alla fall mina förhållanden. Manligheten kan ju få sig en liten törn när de inte får vara den som fixar allt och imponerar, säger Gladys.

–De känner sig som mindre män. Det ser man mycket på krogen. Hur män approachar en tjej som jag, till skillnad mot mina väninnor som är lite flickigare.

Och skillnaden är?

– Dels att de måste stärka sig lite mer. De är mer packade, helt enkelt. Och så ska de försöka vara lite coola och det funkar ju inte alls. Jag är ju lika mycket tjej som vem som helst i det läget. ”Ja, annars då?” Sluddrar hon illustrerande.

–Extremt osexigt. Kayo suckar. Nej, för mig krävs en starkare man, en man som är stark i sig själv och inte känner sig hotad.

Längtar du efter en sådan?

– Både ja och nej. På sätt och vis är det klart att jag längtar, speciell när jag är trött. Då kan man behöva kärlek. Men nej – för den mooden är inte på nu. Jag kommer inte ihåg hur man raggar och har ingen lust att göra det heller. Jag flirtar inte ens. Jag är så arbetsinriktad. Och när jag väl har tid att vara social är det kul att träffa sina vänner. Men när det lugnar ner sig kanske man öppnar ögonen lite mer. Är det någon där ute som är intresserad just nu får han jobba hårt.

Har ni någon 40-årskris jagandes i hälarna?

– Vi hade kris vid 25, säger de i mun på varandra.

– Man skulle hunnit med allt! Om jag inte hade barn när jag var 25 skulle jag inte ha några alls, då var jag för gammal, minns Gladys.

–Efter 30 har det bara blivit bättre, fortsätter Blossom.

Du har sagt att du ska springa maraton när du blir 40. Det är en månad kvar nu...

– Visst sa jag det. Och nu säger jag: varför då? Jag behöver inte göra det. Det är det som är skönt med att bli äldre. Jag behöver inte bevisa något för någon längre.

Hmmm. Bara för hela svenska folket. Ni ska ju bli bäst i Europa. Vilken plats hoppas ni på i schlagerfestivalen?

– Första, förstås. Vi har goda chanser. Säger Blossom.

Själv tycker jag låten är sådär, det är tjejerna som gör den. De är självklara, strålande och superproffsiga.

– Tack. Vi gick ut och jobbade som vi brukar göra. När man gigsar så ger man järnet, oavsett om det är ett företags-gig eller schlagerfestivalen. Men låten är bra, säger Kayo.

Ska ni ha samma kläder på er?

– Vi vet inte än.

Blossoms klänning måste ha Europas djupaste urringning. Och hon står ju inte precis still.

Hur håller du brösten på plats? Tejp?

–Nej, det behövs inte. Formen på klänningen passar mig.

Det kan man säga. Hon verkar ha perfekta bröst också. Varför är de så snygga? Efter tre barn?

– De är inte snygga.

De hänger ju inte en millimeter?

– Det beror på att det inte är mycket i dem. En sån klänning kan man inte ha med stora bröst. Fast killen som gjorde klänningen tyckte nog att jag skulle ha något band som gick tvärs över? För säkerhets skull. Men nej. Det ville jag inte.

Den satt som en pjäxa i pannrummet, helt enkelt. Var du inte nojig?

– Nej, inte så länge jag stod upp. Men när vi satte oss ner i soffan. Ohh. Ahh. Panik. Jag fick hålla ihop allting med händerna och när vi fick en tolva hoppade alla upp utom jag. Jag satt och försökte hålla allt på plats. Men det var väldigt roligt att vara sexig. Det är fascinerande att det blev så stort.

Visst är det? Och det är fascinerande att Afro-Dite blivit så stora också. Men jag hoppas ändå att de inte gör allt för många spelningar. Jag tror inte deras rumpor håller för det. Min bultar fortfarande.

Caroline Giertz