Unga kvinnor sparkas – för att de är gravida

Uppsägningsbeskedet kommer direkt hem i brevlådan

RELATIONER

Välutbildade unga kvinnor med bra jobb får sparken.

Orsak: de blir gravida och tar mammaledigt.

Enbart i Stockholm har 140 kvinnor förlorat sina jobb.

– Vi har sett en klar ökning och är bekymrade över det mönster vi ser, säger Gunilla Granberg på Handelstjänstemannaförbundet, HTF:s, Stockholmssektion.

Många HTF-anslutna kvinnor har förlorat sina arbeten efter eller under en graviditet.

Företagens beteende är likartat.

– Ofta handlar det om att arbetsgivare drar in en enda tjänst på företaget och just den befattningen tillhör en kvinna som är föräldraledig, säger Gunilla Granberg.

På drygt ett år har 140 kvinnor sagts upp i Stockholm. Hur många som drabbats i hela Sverige är oklart.

Oftast skickar företaget ett uppsägningsbesked direkt hem till den som är föräldraledig. Ingen förhandling gäller. Inga turordningslistor.

Ibland sköter företaget det snyggare, mer lagenligt enligt HTF. Då erbjuds den anställde ett jobb med betydligt lägre lön.

När kvinnan sagts upp anställer företaget ofta en man i stället, enligt HTF.

– Det här måste upp i samhällsdebatten. Det handlar om kvinnor som gjort allting rätt: skaffat sig en lång utbildning, satsat hårt på jobbet och väntat med att skaffa barn tills de har en bra position på arbetsplatsen, säger Gunilla Granberg.

Kvinnor som förlorar jobben efter föräldraledigheten är överrepresenterade bland butiks- och affärschefer, civilekonomer och reklambyråanställda. Ofta har kvinnorna stöttats, befordrats och inte stött på ojämlikhet innan de tar mammaledigt.

Bland 100 kvinnor som förlorat jobben under föräldraledigheten har fyra män råkat ut för samma sak.

Annika Sohlander