Pappas flicka har blivit stor

"Töntiga" Chelsea Clinton är USA:s nya sexsymbol

1 av 5 | Foto: AP
Så är vi vana vid att se Chelsea: familjeflickan som alltid har pappa eller mamma vid sin sida.
RELATIONER

Hon var den fula ankungen som blev en svan.

I det kommande numret av tidningen Vanity Fair utses den förre presidentens dotter Chelsea Clinton, 22, till sexsymbol.

Nu är tandställningen utbytt mot designerdressen.

Tantkläder, tandställning och mormorslockar är ett minne blott.

"Motsvarighet till Kennedy junior"

Det är i det kommande numret av det ansedda kändismagasinet Vanity Fair som Chelseas förvandling från blyg flicka i tantkläder till en kändis med ett offentligt kärleksliv skildras.

- Några heta fotografier har gjort vad ingen trodde var möjligt för några år sedan när Chelsea var en flicka med tandställning i svallande Laura Ashley-klänningar, konstaterar tidningen och utser henne till en kvinnlig motsvarighet till den snygge presidentsonen John John Kennedy.

Själv vill inte Chelsea Clinton uttala sig om sina framtidsplaner.

- Jag försöker bara vara en student, svarar hon på frågan om hon planerar att följa sina föräldrar in i politiken, enligt Reuters.

Den förut så medieskygga Chelsea studerar nu internationella relationer på Oxfords universitet i England, där hon inte gjort någon hemlighet av sitt förhållande med en amerikansk student, Ian Klaus.

För papparazzi har Chelsea blivit ett eftertraktat byte när hon öppet hånglar med sin nya pojkvän.

Umgås gärna med superkändisar

Tidningen som publiceras på onsdag i USA målar upp en bild av en glamorös tjej som vill ha kul och nu njuter av livet som student i Oxford, trots en ensam start förra hösten.

Den förra presidentens dotter roar sig nuförtiden kungligt med celebra bekanta på modevisningar i både Milano och Paris, och biopremiärer i London. På Versaces modevisning nyligen delade hon sittplats med Gwyneth Paltrow och Madonna.

- De flesta presidentbarn sjunker som stenar när deras föräldrar avgår. Men det är en ny tid nu, säger presidenthistorikern Gil Troy enligt AP.

Christina Larsson