Mejlflirten - det nya kärlekshotet

RELATIONER

Ett av tio par har kärlekstrassel på grund av nätet, visar en ny undersökning. Ofta är det mejlflirten som fått förhållandet att krascha.

– Mejl lockar fram flirtighet på ett nytt sätt. Många tycker att det är sexigt att skriva ner sina tankar, säger sexologen Malena Ivarsson.

Foto: Börje Thuresson
Inte så oskyldigt? En ny undersökning visar att ett av tio par har kärlekstrassel på grund av nätet. Den värsta boven är mejlflirten. (Personen på bilden har inget med texten att göra.)

Internet har blivit en vanlig anledning till att kärleksförhållanden tar slut. Enligt brittiska organisationen Relate, som sysslar med äktenskapsrådgivning, söker tio procent av alla par hjälp på grund av nätet.

I en enkät svarar paren att porrsajter och överdrivet surfande är ett stort problem, men att det framför allt är mejlflirten som fått relationen att knaka i fogarna.

– Om partnern yppar sitt innersta för någon annan kan det skapa en känsla av att man blir bedragen. Frågan uppstår: varför kan du inte dela det här med mig i stället? säger sexologen Malena Ivarsson.

Tjusningen med att ha en mejlflirt är uppenbar.

– Då kan du i lugn och ro sitta och formulera tankar på ett helt annat sätt än per telefon. Det blir enklare att reda ut varför det tog slut med ungdomskärleken och lyfta fram saker som du annars inte skulle våga. Mejlen gör att vi får bra koll på våra idéer och behov.

Upptäcker du att din partner har en flirt på mejlen ska du inte oroa dig för mycket. Det är mest en fantasiprodukt, förklarar Malena Ivarsson.

– Inte så mycket att moralisera om. Mejl är ett förträffligt sätt att bli uppvaktad på, bara man håller sig till det. Otrohet i verkliga livet skapar mycket mer dramatik.

fall 1/Mobil

Jennys man ringde nattliga samtal

Jenny misstänkte att maken Johan hade en affär smygkollade hans mobil. Ett nummer förekom oftare än andra och det ringde han alltid på natten. Jenny

konfronterade sin man som berättade att han träffat en kvinna han inte ville vara utan. Jenny och Lennart hade ett barn och är skilda i dag.

fall 2/mejl

Lena avslöjade sambons weekendplaner

Lena lånade sin sambos dator. Medan hon satt och skrev plingade ett mejl upp på skärmen. Det var från en kvinna med ett utländskt namn och mejlet var

märkt med med ”See you soon”. Hon öppnade mejlet och läste hur kvinnan och sambon stämt träff på ett hotell i Amsterdam. Lena kände sig bedragen och

hennes sambo ångrade sig. De sökte hjälp hos en terapeut och är fortfarande tillsammans.

fall 3/webben

Maken åkte på jakt - efter avslutad jaktsäsong

Natt efter natt satt Hannas man Per-Erik och surfade. Plötsligt gav han sig iväg till jaktstugan. Eftersom det inte var jaktsäsong blev Hanna betänksam. Hon åkte upp till stugan och hittade Per-Erik i armarna på en kvinna. De hade träffats på ett chatt och blivit förälskade. Förhållandet sprack.

Så hindrar du partnern från att läsa din mejl

Så läser du din partners mejl

ARTIKELN HANDLAR OM