– Jag har bara haft henne

Daniel ”Lilleman” Cvetkovic & Vesna Jovic

RELATIONER
Foto: André De Loisted

Mamma Vesna har betytt allt för rapartisten Lilleman. Hon har alltid ställt upp – trots att han inte alltid gjort som hon velat.

Det har hänt mycket för Lilleman det senaste året. Han blev känd med singeln ”Vart tog pappa vägen”. Han är bara 16 år och redan i höst släpps hans andra skiva.

Musiken blev en väg bort från stökiga ungdomsår och kriminalitet.

– Det var alltid mamma som skjutsade mig till alla fotbollsmatcher när jag var liten, berättar han.

Vad betyder ni för varandra?

– Hon betyder allt. Jag har bara haft henne och hon har alltid ställt upp för mig. Jag kan rådfråga min mamma om allt. Hon berättar alltid vad som kommer att hända om jag gör på ett visst sätt. Ibland har jag gjort tvärtemot vad hon tycker. Men hon får alltid rätt.

– Han är min ängel. Han är mitt första barn. Han har haft det jobbigt och jag har alltid kämpat för honom.

Hur skulle ni beskriva varandra?

– Mamma ställer alltid upp. Hon är öppen och har lätt för att prata med folk. Hon har mycket fantasi och tycker mycket om att inreda och dekorera hemma. På senare år har jag insett hur stark hon är. Hon har alltid jobbat hårt och samtidigt tagit hand om tre barn själv.

– Lilleman är godhjärtad och omtänksam. Han har en speciell utstrålning och jag har alltid att vetat att han har talang.

Vad har ni gemensamt?

– Vi har mycket gemensamt. Både han och jag är ärliga – det vi tänker säger vi.

– Vi är båda så att vi inte släpper saker så lätt. Även om det är en liten grej kan vi tänka länge på det och grubbla.

På vilket sätt är ni olika?

– Vi ser helt olika på vissa saker. Hon tycker inte så mycket om att testa nya saker medan jag direkt tänker: Det vill jag göra eller prova.

– Han litar för mycket på folk medan jag vill ha känt någon länge först. Han bestämmer sig också snabbt för saker utan att ha tänkt över dem så noga innan.

Hur är er relation?

– Efter att pappa stack har jag verkligen lärt känna mamma. Förut bråkade vi ofta men nu har vi en bra relation. Vi pratar om allt.

– Det har blivit lättare på alla sätt och vis på senare år och han lyssnar mer på mig nu. Jag har alltid kunnat se på honom när han ljuger bara genom att titta honom i ögonen. Men det händer inte ofta längre. Jag känner att jag kan lita på honom.

Brukar ni fira mors dag?

– Mamma älskar blommor så det brukar jag köpa till henne.

Sara Malmheden