– Vårt förhållande är värt kampen!

Mikael är en Bulldozer, Madeleine är ett Torn

RELATIONER

 Det finns mycket känslor mellan Mikael, 38, och Madeleine, 30, och de spretar åt olika håll. Het passion, djup vänskap, värme och stark humor, irritationer, gräl och missförstånd.

Foto: Rikard Laving

Så har det hållit på sedan de träffades, för cirka ett år sedan.

– Mikael är så uppmärksamhetskrävande, suckar Madeleine. Dessutom är han oerhört intensiv, jag hänger inte med i alla hans tankar och idéer.

Det kan röra sig om alla möjliga typer av projekt och idéer, från en vanlig långpromenad en lördagsförmiddag till att flytta utomlands.
Vi har ett stort problem men det kan bemästras med små åtgärder

– Jag drar i väg för snabbt, säger Mikael. Om jag inte får den respons som mina utmärkta förslag förtjänar, ler han självironiskt, blir jag sårad i hjärteroten!

Samtidigt fängslas Madeleine av Mikaels spontanitet. Den får henne att våga leva och släppa loss. De anser båda att förhållandet är värt kampen.

– Vi har ett stort problem, men det kan bemästras med små åtgärder, säger Mikael. Jag måste bli lyhörd och inse att inte alla kan se livet genom mina ögon.

– Jag ska försöka att inte ta allt så personligt, säger Madeleine, och så vill jag få bukt med min misstänksamhet. Vi får helt enkelt försöka ha förståelse för varandras olikheter.

Mikael nickar.

– För oftast handlar bråken bara om missförstånd.