Sex och kvinnovåld på politikers hemsida

RELATIONER

”Och hon stod i parterr och jag red´na som en märr”

Så lyder en av stroferna i moderatpolitikern Carl-Axel Roslund låt ”Åh en sån natt” som legat på hans hemsida i två år. Nu är den bortplockad av en ångerfull Roslund.

- Låten var inte menad att väcka anstöt och när jag förstått att den gjort det plockade jag bort den, säger Carl-Axel Roslund, moderaternas toppnamn i Malmö.

Han beskriver låten som ”burlesk”.

En vers lyder:

”Jag slog´na på truten så det börja ´bloa´

se´n sa jag till henne: ”Din förbannade gnoa!”

En som reagerat på låttexten är moderatkvinnornas ordförande Christina Elmsäter-Svärd.

- Vad han textar ihop i duschen kan inte jag lägga mig i, men när han är så pass omdömeslös att han lägger ut den på sin hemsida då är det ju meningen att den ska spridas.

- Det som gjorde mig mest illa berörd är att han vänt om situationen, här var det en kvinna som våldförde sig på en man. Det tycker jag är ett mycket tråkigt hån med tanke på att allt fler kvinnor inte rår på sin egen situation på gator och torg eller i sitt eget hem. Det känns tråkigt att man driver med det på ett sånt här sätt.

Catharina Elmsäter-Svärd har tagit kontakt med moderata samlingspartiets partisekreterare Johnny Magnusson om ärendet.

Låten, som plockades bort på måndagen, har legat ute på Carl-Axel Roslunds privata hemsida, en sida som handlar mycket om hans arbete som politiker i Malmö.

- Jag ville ge hemsidan en lite personlig prägel, min musik är en del av min hobby.

Vad tänkte du när du la ut den här låten på din hemsida?

- Jag tänkte egentligen ingenting. Den här låten blev utlagd för cirka två år sedan. Då la jag ut ett antal låtar för att visa min bredd. Från melodier med nästan religiös anklang, barnvisor, ballader, rocklåtar. Om jag varit en privatperson vilken som helst hade ingen reagerat, men jag borde naturligtvis tänkt till nu när jag blivit ett namn inom politiken.

Frida Johansson