Två av tre är missnöjda med sin lön

RELATIONER

Två tredjedelar av Aftonbladets läsare är missnöjda med sina löner.

Men en löneökning kommer inte automatiskt.

- Kvinnor måste lära sig att framhäva sig själva, säger lönekonsulten Erna Sundqvist.

I dag sätts alla löner individuellt, både inom privat och offentlig sektor. De stora förlorarna är kvinnorna.

- Kvinnor har ofta mindre tävlingsinstinkt. De vill att det ska synas att de jobbar bra och att man ska få den lön man är värd, säger Erna Sundqvist.

Att kvinnor har lägre lön än män beror inte på att kvinnor är dåliga på att förhandla. Men med rätt förhandlingsteknik kan både män och kvinnor höja sina löner rejält.

Underskattar sig själv

Ett av de vanligaste felen är att underskatta sin egen förmåga. Många kvinnor säger att "jag kan ju ingenting".

- Kvinnor är oerhört ärliga med att säga vad de inte kan. Men att mörka det man är duktig på är att ljuga i lika stor utsträckning som att mörka det man inte kan, säger Erna Sundqvist.

Hon menar att man måste vara tuff - utan att sätta hårt mot hårt.

- Man kan säga att "när jag har tittat och jämfört med mina tidigare erfarenheter så tror jag att jag landar rätt på 23 000 kronor".

- Har arbetsgivaren tänkt sig 19 000 kan man säga att "då har jag nog missuppfattat den här tjänsten. Så okvalificerad trodde jag inte att den var".

Lönen är individuell

Ofta jämför arbetsgivaren löneanspråket med vad andra på företaget har i lön. Den som begär en hög lön får ibland höra "Vad skulle de andra säga?"

- Skitsnack, säger Erna Sundqvist.

- Eftersom vi har en individuell lönesättning är det upp till arbetsgivaren att förklara för andra varför du fått en högre lön.

10

Läs också:

Anna-Maria Wiklund