Jamie Lee Curtis: – Så här ser jag ut i verkligheten

Skådespelerskan slår hål på myten om den ”perfekta” kroppen

1 av 2 | Foto: MORE MAGAZINE
NU: Jamie Lee Curtis, 43, helt utan styling.
RELATIONER

Hon är sexsymbolen Jamie Lee Curtis – och har kärlekshandtag.

Precis som vilken vanlig kvinna som helst.

Nu visar hon sitt verkliga jag för hela världen:

– Jag måste berätta sanningen för alla 40+kvinnor, säger hon.

Skådespelerskan Jamie Lee Curtis fick smeknamnet ”The Body” på 80-talet. Hon hade en vältränad kropp och fick ofta roller som sexsymbol, bland annat i filmerna En fisk som heter Wanda och True Lies.

Men nu har den 43-åriga stjärnan bestämt sig för visa vem hon är – egentligen.

– Jag har inte särskilt smala lår, de gnuggar mot varandra när jag går. Jag har för stora bröst och fett på magen och ryggen. Folk tror jag trippar runt i små cocktailklänningar med tunna axelband. Men det är en lögn, en lögn jag själv är ansvarig för, säger Jamie Lee Curtis.

”Inte helt riskfritt”

I senaste numret av tidningen More slår hon hål på myten om den ”perfekta Jamie” genom att posera i sport-behå och tajta shorts.

Som en del av sin terapi mot alkoholmissbruk har hon beslutat att visa ”fler sidor av sig själv” – utan hjälp av stylister, vackra kläder, förlåtande kameraljus eller bildmanipulation.

– Jag kan erkänna att jag ännu inte är så rik, att jag inte är helt oberoende av en intäkt. Det här är inte helt riskfritt för mig, säger Jamie Lee Curtis och menar att bilderna kan göra det tuffare för henne att få roller.

Har fettsugit sig

Stjärnan har tidigare förnekat att hon lidit av kokain- och alkoholmissbruk. Länge var bilden av Jamie Lee Curtis en naturlig, frisk och sportig kvinna. Men i samband med bilderna i More bekänner hon även att hon skönhetsopererat sig, använt giftmedlet botox för att släta ut rynkor, samt fettsugit sig.

– Det här är modigt gjort av Jamie. Många glömmer att hollywoodfilmer inte visar verkligheten, vilket leder till att många kvinnor börjar tycka illa om sig själva. Nu har alla dessa kvinnor en vän i Jamie Lee Curtis, säger redaktören för More, Iris Issermann.

Hanna Blanksvärd

ARTIKELN HANDLAR OM