Par har sex i skyltfönster

RELATIONER

Ett ungt par kommer att äta, sova och älska i ett skyltfönster i en vecka.

Allt för att medverka i en konstutställning i London.

Foto: AP
Max och Meg lever i en dubbelsäng i en vecka. Alla i London kan se dem äta, sova och älska.

I en vecka kommer Max Whatley, 24, och Meg Zakreta, 22, att synas när de ligger i en dubbelsäng med en kondommaskin på väggen bredvid. Alla som passerar Blink Gallery på Poland Street i Soho i London får se dem äta, sova och älska.

Utställningen, som heter No Inhibitions (Inga Hämningar), är till för att uppmärksamma folk på den nya sexuella revolutionen. Rummet är inrett i rött av konstnären Liam Yeates för att skapa en mer passionerad atmosfär. Paret kan dra en tunn gardin för sängen om de vill älska.

Mer öppna mot sex

Yeats kom på idén till utställningen när han såg den unga fastighetsmäklaren och barnsköterskan kyssas i Covent garden och frågade om de ville medverka.

– Sex i dagens läge är skrämmande men fascinerande. Hiv och aids är ett ökande hot, men vi lever i ett samhälle som är mer öppet mot sex än någonsin, säger Yeates till nättidningen Ananova.

Paret, som har varit tillsammans i tre år, ser det som en chans att upptäcka om de kan bo ihop eller inte.

– För oss blir den här erfarenheten avgörande. Antingen bestämmer vi oss för att flytta ihop och det kommer att vara underbart. Eller så vet vi att vi inte kan bo ihop, vilket skulle vara olyckligt, säger Max till Ananova.

– Under tiden får jag spendera en vecka i sängen med min vackra flickvän, säger han.

Lotta Zachrisson