– När Tommy charmar går ingen kvinna säker

1 av 3 | Foto: Andreas Lundberg
– Vi har levt enligt den gamla traditionen att Tommy är den med en större inkomst och jag har stannat hemma med barnen, säger Malin.
RELATIONER

Det är på tiden att Malin Berghagen börjar jobba igen. Hon har haft en paus på två år. Senast vi såg henne i rutan var 1999 i serien ”Mitt i livet”. Vi har tidigare sett henne i bland annat ”Frihetens skugga”, ”Rederiet” och ”Svart lucia” under 90-talet.

Hon har genomgående fått goda recensioner för sitt arbete framför kameran. Att börja jobba med tv och film igen skulle också innebära ett lyft för ekonomin.

Hur klarar ni ekonomin när du inte har jobbat så mycket?

– Jag har ju väldigt många barn, ha-ha.

Jag visste inte att barnbidraget var så lönande.

– Nej, ha-ha. Det är det inte heller. Men jag har ju Tommy. Vi har levt enligt den gamla traditionen att han är den med en större inkomst och jag har stannat hemma med barnen.

Men ni är ju ett rätt osäkert par ekonomiskt sett, du är skådespelerska och Tommy musiker.

– Jag har alltid klarat mig. När jag bodde ensam förut gick jag någon gång till mamma och pappa för att låna pengar. Men sedan har jag jobbat som servitris, i videobutik och jag har gått på a-kassa.

Hur känns det att gå på a-kassa?

– Jag har sett till att vidareutveckla mig genom olika arbetsprogram samtidigt, så jag har gjort någonting av den tid som fanns när jag var arbetslös. Jag har lärt mig om byggnadsvård bland annat.

Inte bara teaterarbete alltså?

– Nej, jag är verkligen inte en sådan person som bara kan jobba på scen. Man får ta tag i det mesta för att försörja sig här uppe, och är man inte rädd för att ta i så ordnar det sig alltid.

Jag vet att du för några år sedan skaffade dig en agent i Hollywood. Hur har det gått?

– Vi pratar på telefon och jag har skickat över videokassetter. De säger ”kom över, så får du jobb”, men det är inte så lätt med en hel familj.

Man måste våga för att vinna.

– Jag är inte helt främmande för det i framtiden. När barnen är något äldre, så varför inte? Bara herr Nilsson vill också. Men nu har det inte varit läge.

Du är ju ett kändisbarn. Jag har alltid undrat om du och Kristin haft någon klubb tillsammans med syskonen Wahlgren och syskonen Malmsjö eftersom ni alla fötts in i kändisskapet?

– Jag har väldigt stor sympati när det skrivs något elakt om Pernilla (Wahlgren, red:s anmärkning). Pernilla och Niclas har vi ju umgåtts med som barn. Ibland säger jag nej till intervjuer i vissa tidningar, för att dom skrivit något elakt om kollegor.

Men ni har ingen klubb?

– Ingen klubb, men jag tror att det blir en liten pakt. Man håller varandra om ryggen om man är kändisungar.

Hur hinner du med umgänget med dina vänner när du bor 3,5 timmar från Stockholm?

– Jag tycker att det är bättre nu. Jag åker ned med Christopher och Love till deras pappa två helger i månaden. Då har jag en helg själv i Stockholm, vilket jag inte hade när vi bodde där.

– En favoritperiod är när pappa är två månader i Florida varje år för att få sommaren han aldrig fick, eftersom han gör ”Allsång på Skansen”. Då bor jag i hans lägenhet, träffar vänner, går på bio och tittar i ateljéer.

Skönt.

– Absolut, det är en oerhörd lyx att kunna sitta och dricka café au lait i flera timmar. Jag kallar det ”husmorssemester”, och det är oerhört skönt och inspirerande.

Märker du att dina föräldrar börjar bli äldre?

– Det är kanske fel föräldrar att fråga om eftersom de är så extremt aktiva. Men pappa vill kanske trappa ned lite, han är lite mer bohem. Han skulle skaffa sig en segelbåt egentligen och bara ligga och guppa längst ut i skärgården. Det är det som kan stoppa Skansen, att han vill njuta av den svenska sommaren.

Barbro då?

– Mamma har ju jobbat sedan hon var 15 år, så för henne finns det inget annat. Hon är ju egentligen både man och kvinna i familjen på något sätt. När mormor skilde sig så höll hon och mamma ihop och mamma var den som försörjde familjen. Hon tar oss på resor, hon är mannen i huset.

Jag har läst att du och Tommy var väldigt svartsjuka när ni träffades?

– Jag var svartsjuk på Tommy, och han var väldigt svartsjuk på mig. Vi kände båda att vi hade funnit den vackraste skatten och då är man självklart väldigt rädd att förlora den. Sedan var Tommy känd för att när han lägger på charmen så går ingen kvinna säker, ha-ha.

Låter farligt.

– Ja, men den där svartsjukan gick väldigt snabbt över. Nu är det faktiskt tvärtom. Nu för tiden så tycker jag om att kvinnor attraheras av honom. Det är ju fantastiskt att kvinnor tycker att min man är vacker, sexig och ball. Det hade varit värre om det varit tvärtom.

Är Tommy svartsjuk på dig?

– I början var det åt båda hållen. Men han kom över det ganska snabbt.

Kan du lova den här gången att det inte blir några fler barn?

– Absolut. Tommy har sagt att om jag får några fler barn så får jag skaffa en ny man, ha-ha. Och jag känner mig rejält nöjd, om jag så ska göra en knut på herr Nilsson, ha-ha.

3 bilder från Malins liv

Foto: Bo Holst
Foto: Andreas Lundberg
Foto: Mattias Carlsson

Intervjun med Malin Berghagen fortsätter här.

Daniel Frodin ([email protected])