Silvia går i spetsen för nytt mode

1 av 3 | Foto: SCANPIX
sticker ut Drottning Silvia såg till att bli galans huvudperson i denna djärva kreation med spetsklädd rygg.
RELATIONER

Djärvt, drottningen.

På en gala i Berlin visade Silvia upp denna originella kreation.

I lördags höll drottning Silvia hov på Adlon Hotel i Berlin. För att samla in pengar till sin egen stiftelse, som arbetar för att motverka droger bland unga, hade hon samlat Tysklands societetsdamer omkring sig.

Valde att chockera

Drottningen, som är mycket modeintresserad och vet att klä sig rätt för varje tillfälle, valde att chockera en aning.

Till festen anlände hon i denna klänning som är strikt svart framtill - men har spetsklädd rygg och rött tyg i det bakre kjoltyget.

- Då och då väljer drottningen att sticka ut en aning. Men hon är mycket professionell och vet precis vad som kan och inte kan göras, säger designern Lars Wallin som arbetar mycket med just aftonklänningar.

Som gäster på galan fanns några av Tysklands rikaste adelsdamer. Bland annat kan namn som Celia von Bismarck, Ann-Katrin Bauknecht och Birgitte von Boch-Galhau, som också är stiftelsens ordförande, nämnas.

- Det är väldigt roligt att drottningen väljer att ha på sig en sådan klänning i det här sammanhanget. Hon är en förebild för många. Nu kanske de andra damerna också vågar ta ut svängarna en aning, säger Lars Wallin.

500 kr för linslusar

Men det var inte bara Silvias klänning som var kreativ denna kväll. Även insamlingsarbetet till stiftelsen följde nya mönster.

De som ville kunde under kvällen fotografera sig tillsammans med drottningen - om de betalade 50 euro, knappt 500 kronor.

Viktoria Martinsson