Fint för alla figurer

Tre deltagare i Kvinna 2002 visar höstens mode

RELATIONER

Det är dags för kvinnor i alla åldrar och storlekar att inta catwalken.

Kvinna 2002 arrangeras för tredje året i rad av Aftonbladet tillsammans med designern Camilla Thulin, koreografen Maud Kerzendörfer och hårsalongen Björn Axén.

Foto: Börje Thuresson
Malin i lavendelfärgad bygelbehå med matchande trosa, Lindex, 229 och 99 kronor. Hjärthalsband, Noett. Monica har en lavendelfärgad bygelbehå med matchande trosa, Lindex, 149 och 80 kronor. Strassring, Zanzlöza Zmycken. Claudia har en puderrosa vadderad bygelbehå med matchande trosa, Lindex, 199 och 80 kronor. Halsband, Zanzlöza Zmycken. Strassring, Kum Kum.

Du duger som du är. Kvinna 2002 är en glad, lustfylld manifestation mot ett kvinnoideal som blivit alldeles för trångt. Milsvidder från det anorektiska heroin chic-idealet som dominerat modepressen de senaste decennierna.

Kvinna 2002 är inte en skönhetstävling utan ett upprop till oss kvinnor att bejaka vår kvinnlighet och vara stolta över våra kroppar.

– Det är dags att erövra catwalken. Om den inte är till för oss vanliga kvinnor vem är den då till för? Det är ju vi som ska köpa kläderna som visas och vi har ju valkar både här och där. Många kvinnor har dessutom fött barn och kroppen ser inte längre ut som den gjorde när man var ung, berättar Claudia Müller, 35 år och Kvinna 2002-finalist.

Hon är en av de tre kvinnor som visar kläder i detta modereportage.

Av de 4 000 sökande till Kvinna 2002 har 51 kvinnor blivit utvalda att få vara med i Sveriges häftigaste show, den 4 november på Cirkus i Stockholm.

Initiativtagare till Kvinna 2002 är designern Camilla Thulin.

– Det pågår en fascism ute i samhället mot oss kvinnor. Är vi för smala, då är det fel på det. Är vi för tjocka? Ja, då är det fel på det också. Hur ska man se ut egentligen för att duga? frågar hon sig.

Aftonbladet Söndag lät tre av deltagarna med attityd och stolthet visa höstmodet.

Varsågod.

Claudia

Malin

Monica

Vinn biljetter till Kvinna 2002!

Agneta Elmegård