Fick sparken - de var gravida

Facket: Kvinnor överväger abort för att få behålla jobbet

1 av 4
magdalena andersén, 32 Barn: Olivia, 6, och Alice, 1 år. Yrke då: Projektassistent på pr-byrå. Gör nu: Söker jobb. Då blev jag uppsagd: Tre dagar innan förväntad förlossning, augusti 2001. Så blev jag uppsagd: Företagets vd ringde på mobilen och sa att hon hade en god och en dålig nyhet. Den goda var att hennes företag var uppköpt och att hon skulle bli konsult. Den dåliga var att det inte fanns plats för mig. Så reagerade jag: Jag var helt chockad. Jag vet att en tjej som anställdes långt efter mig övertog mina sysslor. Företagets förklaring: Arbetsbrist. Så tycker jag om att gravida sägs upp: Jag har skrivit brev till Jämo, ordförande i SKTF, och Margareta Winberg.
RELATIONER

Magdalena, Annika, Nyree och Petra.

De är förbannade.

Alla har fått kicken för att de varit gravida eller mammalediga.

- Det ringer kvinnor till mig som funderar på att göra abort för att de kommer att förlora jobbet, säger Gunilla Granberg på HTF.

På Jämo ökar anmälningar om uppsägningar vid graviditet och mamma-ledighet. Om samma utveckling vittnar fackliga organisationer.

- De senaste två åren har vi haft 140 fall bara i Stockholm, säger Gunilla Granberg, före detta sektionschef på HTF:s Stockholmsavdelning och nu regionchef i Västerås.

Det handlar om gravida kvinnor som sagts upp från sin provanställning, föräldralediga som blivit uppsagda i strid med turordningen och gravida och föräldralediga som omplacerats och fått sänka sina löner.

Nyree Ruiz Sundberg, 33, är en av dem som drabbats. Hon sades upp från sin provanställning när arbetsgivaren fick reda på att hon var gravid.

- Jag vill ha ett skydd för blivande föräldrar, säger hon.

Och det är på gång.

I en utredning som Arbetslivsinstitutet gjort på uppdrag av regeringen föreslår man att:

Ett särskilt lagförbud införs mot att diskriminera föräldralediga.

Att uppsägningstiden först ska börja gälla när den föräldralediga är tillbaka i arbete.

- Företagen hävdar oftast arbetsbrist. Men på de flesta arbetsplatser handlar det bara om en enda som berörs, den föräldralediga, säger Gunilla Granberg.

Mamma, här är dina rättigheter!

Christina Larsson