Svenska Caroline: Jag måste svartjobba och leva ett dubbelliv

RELATIONER

Svenska Caroline, 28, säljer sex på nätet i sin lägenhet.

Hon gör det i största hemlighet. Ingen i hennes närhet känner till hennes ”extrajobb”.

– Mitt liv skulle bli förstört om det kom ut, säger hon.

Foto: tomas bergman
säljer sex via nätet Caroline, 28, gör allt för att dölja vad hon jobbar med. Kunderna får hon kontakt med via nätet. – Samhället tvingar mig att leva dubbelliv, säger Caroline.

För lärarstudenten Caroline är prostitution ett ”smidigt” sätt att tjäna pengar. Hon drar in 20 000 kronor svart i månaden. Pengar som går rätt in på sparkontot. Drömmen är att så småningom köpa sig ett stort hus på landet.

Ville prova att sälja sex

Det har gått drygt ett år sedan hon började sälja sexuella tjänster på nätet. En väninna var ”inne i svängen” och Caroline ville pröva på hur det kändes.

– Jag hade länge gått och funderar i de banorna och till slut tog jag steget ut, säger Caroline.

Hon ger ett självsäkert intryck men tar ofta tillbaka det hon just sagt. Att prata om prostitution är svårt, förklarar hon.

– Jag känner mig dubbel. Jag kan se att det kan finnas våld och förtryck i prostitution, men jag ser inte mig själv som ett offer.

”Sex är inte känsloladdat”

Hon säger att hon inte har några som helst problem med att sälja sin kropp.

Kanske beror det på uppväxten som var fri och kravlös, tror hon. Föräldrarna hade en mycket liberal syn på sex och droger.

– För mig är sex inte särskilt känsloladdat. När jag är med andra män kopplar jag bort mitt vanliga jag, säger Caroline.

Ändå gör hon allt för att dölja sin prostitution. Få känner till hennes ”extrajobb”, allra minst hennes familj.

– Samhället tvingar mig att leva dubbelliv. Hade prostitution varit mer accepterat skulle jag vara mer öppen med vad jag gör, säger Caroline.

Två kunder per dag

Nneka Amu, Christina Larsson