”Vill man veta något om mig som människa ska man lyssna på mina texter”

RELATIONER
Foto: Sara Ringström
”Jag är inte så vuxen än. Jag har ganska mycket kvar att upptäcka i livet”

Var du för ung för att kastas in i showbizvärlden?

– Jag var nog ganska ovetande om hur branschen ser ut. Jag ville bara göra musik och tänkte inte så mycket.

Peter Swartling upptäckte dig och jobbade med dig på de två första plattorna. Visste du då att han jobbat med porrfilm för Berth Miltons Private-koncern?

– Nej, jag visste inte om det. Jag dömer inte Peter för det även om jag själv aldrig skulle delta eller producera en porrfilm, det är hans liv.

– Peter kommer alltid vara involverad i min karriär på något sätt, eftersom det var han som upptäckte mig. Men just nu är han inte lika involverad eftersom han flyttat till New York.

Du har tidigare pratat om att spela teater. Har du hunnit göra det under de här tre åren?

– Jag har inte fått några erbjudanden på ett tag och det är väl inget jag satsar på nu, musiken tar all tid nu.

– Jag har fått bra erbjudanden tidigare om filmer – men jag har tackat nej till allt.

Din pappa är regissör, ber du om råd någon gång när det gäller musiken?

– Jag frågar ofta mina föräldrar om råd, de känner mig och vet när jag är trygg. De har kunskap om att stå på scenen och de är mina föräldrar. Båda bor på Söder i Stockholm och jag träffar dem en hel del, nog mer än de flesta i min ålder.

Flera av de låtar Robyn skrivit tidigare har handlat om jobbiga saker i hennes privatliv. När hon var 11 år skrev hon låten ”In my heart” som handlar om hennes föräldrars skilsmässa. På förra skivan skrev hon låten ”Giving you back” efter att ha genomgått en abort.

Har du fortsatt skriva om personliga erfarenheter?

– Allt på plattan är personligt. Vill man veta något om mig som människa ska man lyssna på mina texter; de grundar sig allihop i min personlighet.

– Den här plattan handlar om att resa sig igen. Att hitta tillbaka till självförtroende, styrka, kraft och sin person. Att man står för någonting och är sig själv. Alla mina låtar handlar mer eller mindre om det.

Din nya pojkvän heter Olof Inger, berätta!

– Jag är jättekär i Olof och jättelycklig. Vi har känt varandra ganska länge men vi har inte varit ihop längre än sedan i våras. Det är inte så länge. Olof har tävlat i ultimate fighting (en kampsport, reds anm.) men inte längre. Just nu så pluggar han konst.

När kommer du att skaffa barn, tror du?

– Jag vet inte, jag hoppas före 30. Jag har inte plats för det i mitt liv just nu. Just nu är det skivor och musik som gäller.

Hur ofta tränar du?

– Jag brukar träna yoga någon gång i veckan, springa någon gång i veckan och så träna en del i gymmet också. Så jag tränar väl fyra, fem dagar i veckan.

– Det är viktigt att ha bra kondition på scen och så är det skönt att få lite tid för sig själv på morgonen, att hinna samla ihop sina tankar innan jag börjar jobba.

Är du en morgonmänniska?

– Ja, jag går och lägger mig för sent och går upp tidigt.

Avslöja en hobby som vi inte visste att du höll på med!

– Jag älskar att åka tunnelbana. Jag brukar åka när alla andra går till jobbet. Sitta med min walkman och bara åka i timmar. Jag får en massa inspiration till låtar när jag ser alla olika människor.

Hur kommer det att gå i USA den här gången?

– Det kommer att gå grymt bra, jag tror verkligen det. Det känns som jag har alla förutsättningar nu, en bra platta.

– Jag kan inte tänka mig varför det inte skulle gå bra.

Daniel Frodin