Läsarna: Så gick det när vi hade sex med våra ex

Karin, 36:”Jag ångrar att jag gjorde det”

RELATIONER

Karin träffade sin stora kärlek Peter på en fest hos gemensamma bekanta. De blev tillsammans, men förhållandet tog slut efter knappt ett år.

– Tyvärr visade det sig vara mer en passion snarare än ett varaktigt förhållande. Jag ville fortfarande vara med honom. Men han tröttnade och en fredag sa han helt enkelt att han ville göra slut. Jag var deppig i flera veckor efteråt.

Något år senare råkade Karin och Peter springa på varandra.

– Det som var skönt var att det inte kändes konstigt att träffa honom igen. Så därför var jag inte ett dugg tveksam när Peter föreslog att vi skulle äta middag.

– Framåt kvällen hamnade vi på ”vår” gamla bar, där vi brukade vara när vi var ett par. Och plötsligt var det som om det där året som passerat sedan det blev slut. Vi åkte hem till honom och hade fantastiskt bra sex. Men jag ångrar verkligen att jag gjorde det. Under de korta timmarna efteråt hann jag få hopp igen om att det skulle kunna bli något mellan oss. Men på morgonen förklarade han att han inte ville vara med mig. Det kändes som om såren revs upp igen. I dag har vi ingen kontakt.

Roland, 32:

”I dag är vi kanonbra vänner”

Roland träffade sin stora ungdomskärlek Kajsa redan i gymnasiet.

– Vi träffades via bekanta. Vårt förhållande var klockrent – det var inget tjafs eller bråk. Friktionsfritt helt enkelt.

Men efter några år började det knaka och den stora smällen kom när Roland flyttade från hemorten till Helsingborg för att jobba.

– Det tärde att vara ifrån varandra. Hon gjorde slut.

Roland och Kajsa gick skilda vägar som vänner.

– Vi hade aldrig sex under den perioden som det var slut. Det var heller aldrig så att en av oss ringde på fyllan och var patetisk.

Drygt ett år passerade innan Roland och Kajsa beslutade sig för att gå tillbaka till varandra. Med mindre lyckat resultat.

– Vi tänkte att: ”Vad fasen, vi passar ju ihop, så varför inte bli ihop igen?”.

Men förhållandet var mer av vänskaplig karaktär.

– Det fanns ingen gnista, ingen glöd. Det kändes inte rätt längre helt enkelt. Men jag ångrar inte att vi blev ihop igen. I dag är vi kanonbra vänner.

Lena, 32:

”Det hände alltid när vi hade festat”

Lena ser ut som drömmen om den svenska flickan: lång, rågblond, smal med stor byst. Hon har aldrig haft problem att locka till sig killar. När hon flyttade till en ny stad för att plugga träffade hon Johan, en av skolans ”snyggingar”. De blev tillsammans.

– Jag var jävligt attraherad av Johan, men i övrigt stämde ingenting. Han gjorde mig inte glad som människa.

Efter drygt ett år bröt de upp, men redan efter en månad träffades de igen ute på krogen.

– Vi var båda rejält på lyset. Jag insåg hur snygg och charmerande Johan var, det ena ledde till det andra och plötsligt låg vi där i samma säng igen.

– Sedan hände det ett antal gånger att vi hade sex – alltid efter att båda hade festat. Jag insåg hur mycket sexuell lockelse bygger på ren attraktion.

Det som stoppade ”sexet med exet” var att Lena träffade en ny kille.

– Jag är inte typen som är otrogen. Annars hade vi nog gjort det fler gånger, jag gillade det.

Daniel, 29:

”Varför ragga när vi kunde ha bra sex?”

Daniel och Patrice hade varit tillsammans i 2,5 år när de bröt upp. Daniel flyttade tillbaka till sin hemstad. Efter nio månader sprang han på Patrice på en bar – det visade sig att även hon flyttat dit.

– Hon hade ingen pojkvän och kände sig lite ensam i den nya staden. Jag hade visserligen en tjej ”på gång”, men ingen riktig flickvän – så vi gick hem till Patrice och hade sex.

– Sex var ett område där vi aldrig hade haft problem. Vi hade samma idé om vad bra sex inkluderar och vågade testa nya saker.

De såg varandra i ytterligare tre månader.

– Vi var inte ett par utan hade sex, varken mer eller mindre. Vi såg det som så att varför ragga upp någon på en bar för att få sig ett halvtaskigt one-night-stand, när vi kunde ha jädra bra sex med varandra i väntan på pojkvän/flickvän? Finfint upplägg om du frågar mig.

– Min historia är nog en klassiker: förhållandet tar slut, man springer på varandra och inser att i alla fall en sak var bra med förhållandet – sex – och tillfredsställer varandra tills en ny flickvän kommer in i bilden.

Så ser svenskarna på ex-sex