Mode för frostbitna

Ladda din garderob för härliga vinterdagar

Foto: Sara Ringström
Varma kappor Kolla köpställen och fler fräcka plagg i bildspelet.
RELATIONER

Fuskpäls, täckjackor och sjalar.

Det är dags att rusta för frostiga vinterdagar.

Aftonbladet Söndag har valt det bästa ur vinterns garderob.

Rönnbärsträden är fulla av blodröda rönnbärsklasar. Det tyder på att vi har en riktig vargavinter framför oss. Så hänger det ihop, trodde spågubbarna – förr i tiden.

Oavsett om det blir en mild

eller sträng vinter ska ingen behöva frysa. Årets vinterkollektion är sprängfull med varma jackor, ulliga tröjor och mysiga sjalar. Borta är korta jackor,

tunna byxor och polyesterkoftor. Det är rejäla kläder som gäller. Kläder som tål mer än en promenad till kvartersbutiken.

För första gången på länge ser vi en vinterkollektion som är anpassad för det nordliga klimatet vi faktiskt lever i. Naturmaterial som ull, bomull och dun dominerar i vinter.

Stilmässigt är det en intressant blandning mellan etno- och storstadsliv. Eskimå möter flärd om man vill uttrycka sig så. Vill man inte bulla på sig täckjackor finns det ett stort utbud med kroppsnära ullkappor för en elegantare silhuett.

Diskreta vintertoner

Vinterkollektionens färgskala följer naturens egna vinterskrud; den är ganska diskret och går från vintervit till violetta och bruna toner. Men även knalligt röda och bruna färger finns med, då främst i sjalar och accessoarer, vilket ger en fin helhetsbild.

Detaljer som är viktiga i vinter är överdimensionerade sjalar, långa halsdukar och grova skärp. På fötterna är det rejäla kängor eller bekväma stövlar som ger den rätta vildmarkskänslan.

Agneta Elmegård