Kate Winslet fejkar sin look i herrtidning

”Jag ser smalare ut än i verkligheten”

1 av 2
nu Kate Winslet med pojkvännen Sam Mendes, regissör. Den här bilden är tagen i höstas.
RELATIONER

En herrtidning har erkänt att de manipulerat bilder av Kate Winslet. Orsak: hon såg för tjock ut.

På omslaget framträder en nästan oigenkännlig hollywoodstjärna med framträdande käkben, mindre byst och smalare ben.

Själv är Winslet nöjd med bilderna.

Kate Winslet har gjort sig känd för att vara en av få skådespelerskor som vägrat ställa upp på ”anorexi-idealet”, trots att det inneburit att hon fått färre filmerbjudanden. Den 27-åriga stjärnan har under hela sitt liv kämpat mot kilona, men bestämde sig efter genombrottet med succéfilmen ”Titanic” att acceptera sitt utseende. År 2000 blev hon utsedd till en av årets hetaste kvinnor av tidningen Cosmopolitan, där hon yttrade visdomsorden: ”Som barn är det lätt att få för sig att man måste vara smal för att lyckas. Som kvinna behöver du bara vara nöjd med den du är”.

Överförtjust

Men nu har något ändrats.

Kate Winslet har godkänt att den brittiska herrtidningen GQ ger henne en magrare look på digital väg. I februarinumret är hon omslagsflicka och ser betydligt tunnare ut än i verkligheten. Kindbenen står ut, brösten är mindre och höfter och lår är smalare.

Enligt tidningen är Kate överförtjust i bilderna.

– Hon fick se dem före publicering. Flera kroppsdelar har blivit förbättrade, till exempel hennes mage och ben. Vad jag minns var hon medveten om ändringarna. Jag tror inte vi gått för långt, jag tycker hon ser strålande ut, säger Dylan Jones som är redaktör, till London Evening Standard.

Fick anorexi

Kates Winslets agent bekräftar att skådespelerskan godkänt fotografierna. Hon visste om att de blivit ”finslipade” men tyckte bara att hon såg ännu bättre ut än vad hon för tillfället gör i verkligheten.

Som 18-åring fick Kate Winslet höra att av en filmregissör att hon borde banta fem kilo för att amerikanska män tycker att det är så förtjusande med kindknotor. Då hade hon redan gått med i Viktväktarna och tidigare blivit mobbad i skolan för sitt utseende.

Till slut kunde hon inte stå emot längre, började banta och gick från 85 ner till 49 kilo. Ett tag åt hon bara ett äpple om dagen.

”Män vill ha former”

Men en dag fick hon nog. Hon bestämde sig för att bara njuta av livet och hålla distans till kroppen.

– Om du frågar vilken man som helst om han vill ha en kurvig eller platt kvinna säger han att killar hellre vill ha någon med former, lite att ta i, sa hon för några år sedan.

Vi hoppas att Kate Winslet kommer igen.

Hanna Blanksvärd

ARTIKELN HANDLAR OM