Vem vinner prinsessmatchen?

RELATIONER

Sällan har två prinsessor varit så olika varandra.

När Madeleine åker till Saint-Tropez och umgås med sina vänner, stannar Victoria hellre hemma på Öland och rensar i rabatterna.

Foto: Johanna Pettersson

Kronprinsessan tar gärna en diskret promenad i Drottningholmsparken medan lill-sessan hellre shoppar loss med vännerna i city.

Utseendemässigt skiljer systrarna sig också åt. Brunetten Victoria har fått flest drag av både kungen och Silvia. Blonda Madeleine är däremot nästan en kopia av sin farmor, drottning Sibylla.

Tjejerna talar inte ens på samma sätt. Madeleine pratar utpräglad ”Östermalms-dialekt”, medan Victoria – som fått tallektioner av Margaretha Krook – har ett ledigare sätt att prata.

Deras kroppsspråk skiljer sig också åt. Victoria gestikulerar med händerna och skojar under ett samtal.

Madeleine sitter still och är striktare med rörelserna.

Före jul kom boken ”Victoria, Victoria!” där kronprinsessan själv berättar om hur hon och Madeleine är som personer.

– Vi är extremt olika. Madeleine är mest självständig, envis och verkligen den som vill göra sin grej. I total motsats till mig är hon en tävlingsmänniska, säger Victoria.

För Söndags räkning har Aftonbladets Daniel Nyhlén kartlagt och betygsatt prinsessornas skilda världar. Han har pratat med deras vänner, prinsessorna själva och hovets funktionärer, om allt från Madeleines och Victorias val av bil och kläder till vilka plikter och nöjen som ryms i det offentliga uppdraget.

Victoria vinner en dag kronan från sin far. Men vinner hon matchen om det bästa livet mot sin syster?

Madde vinner modet... Vickan vinner killarna

Här sätter Daniel Nyhlén betyg på sessornas kläder, pojkvänner, bilar och favoritkrogar.

Prinsessorna Madeleine och Victoria lever i samma familj – men i skilda världar. Aftonbladets hovreporter Daniel Nyhlén har satt betyg på prinsessornas tillvaro. Vem solar sig bäst i glansen från kronan?

Daniel Nyhlén